אחיזה נכונה של סכין שף
"...אף אחד לא יכול ללמד אותנו איך לאחוז סכין ואיך לחתוך בה (לכולנו יש את אותן מלים, אבל כל אחד מדבר אותן אחרת). התשוקה לחתוך מהר, בתנועות "מקצועיות", היא הפורנוגרפיה של הסכינאות. אי היכולת שלנו לעשות זאת מרחיקה אותנו מהסכינים שמטרתם להעניק לנו את החופש לבשל..." על הסכין, מירי חנוך ואייל שני, הארץ, 14/11/2004
אחיזת נכונה של סכין שף
אחיזה נכונה של סכין שף, ביד החותכת, מקנה שליטה טובה יותר על להב הסכין, ומאפשרת חיתוך מדויק. בשלנים חובבים רבים נוהגים לאחוז בידית סכין שף בלפיתה במעין אגרוף, כאשר האגודל מצד אחד סוגר על כל ארבע אצבעות מן הצד השני, ולכן מתקשים לרוב בשליטה בלהב הסכין ובתנועות החיתוך בו. חשוב להתמיד ולתרגל אחיזה נכונה של סכינכם, לשיפור יכולות ובטיחות החיתוך שלכם.
הגורם החשוב ביותר בשימוש בסכין שף לחיתוך, טמון באחיזה נכונה של הסכין ביד החותכת, ושל חומר הגלם הנחתך, ביד האוחזת .החיתוך בסכין שף מתחיל באחיזתו ביד החותכת. את הסכין אוחזים בידית בצורה נוחה ומשוחררת. כהמשך טבעי של כף היד, בשלושה שלבים:-
1. אוחזים בידית באמצעות שלוש אצבעות (זרת, קמיצה ואמה), כאשר האמה (האצבע האמצעית) חובקת את טבעת החיזוק של הסכין
2. לופתים את להב הסכין משני צידיו במעין צביטה של האגודל והאצבע המורה
3. כאשר האגודל והאצבע לופתות את הסכין בבסיס הלהב, מרכז כף היד ממוקם על ידית האחיזה, סמוך לטבעת החיזוק של הסכין
כל הזכויות שמורות© סושף®