הוראות שימוש ותחזוקה כלים בציפוי טיטניום אבן ספיר או גבישי יהלום

דגשים חשובים לשימוש ותחזוקה למחבתות וסירים תוצרת Woll:-

אנא קראו בעיון את הוראות השימוש והטיפים, בחוברת המצורפת למוצר 

חימום נכון בבישול:

חממו תחילה את הכלי ריק למשך 2-3 דקות בלהבה גבוהה, לאחר מכן הנמיכו את גובה הלהבה לבינוני הוסיפו מעט שמן (אם בכלל) ואת המזון לבישול

שלבי חימום נכון בבישול

  • התאימו את חום הבישול לשמנים ולסוג המזון, והימנעו משריפת השמן. לידיעתכם, שמנים שנשרפו, עלולים להותיר כתוצר לוואי משקעים דביקים וצמיגיים, שיותכו לתוך משטח הציפוי, עד לבלי יכולת מעשית להסירם, וכתוצאה מכך – עלולה להיפגע תכונת הנון-סטיק של משטח הציפוי
  • ניתן לבחון אם הטמפרטורה הגיעה לרמת החום הנדרשת על ידי מבחן ההתזה. הרטיבו קלות את אצבעות ידכם והתיזו מספר טיפות מים לתוך המחבת, ובדקו: אם הטיפות מרקדות על פני המשטח – המשטח הגיע לחום המתאים, אם הטיפות ניתזות – החום גבוה מידי
  • ניקוי ותחזוקה: להשגת התוצאות הטובות ביותר, שטפו את הכלי עם מים חמים וסבון, מיד בתום הבישול כשהכלי עדיין חם 
  • אין לחתוך מזון בתוך הכלי
  • הימנעו מלאחסן את הכלים בערימה, ע”מ להימנע מחיכוך מתכות 
  • תרסיסי אירוסול שמן טיגון, עלולים לגרום להכתמת פני המחבת. עם זאת, אין לתופעה כל השפעה על איכות או ביצועי הכלי 
  • בשימוש על כיריים עם משטחי זכוכית, יש להימנע מגרירת כלים, ולהקפיד להרימם אנכית. גרירת כלים, בייחוד בנוכחות של לכלוך (אפילו קל כמו גרגרי מלח וכיו”ב), עלולה לגרום לשריטת משטח הכיריים ו/או להכתים את תחתית הכלי. 

כללי:

  • כל הכלים מתאימים לשימוש בכיריים גז, כיריים חשמליות, קרמיות או הלוגניות, וכן לשטיפה במדיח כלים. כל הכלים מתאימים לשימוש בתנור אפייה (רמת החום המרבית המותרת לכל כלי, מצוינת בפרוט הקטלוגי ועל כל אחד מהכלים). 
  • לשימוש בכיריים מסוג אינדוקציה, בחרו אך ורק בכלים המסומנים כמתאימים לאינדוקציה. 

חשוב לדעת:

  • אם מטפלים כראוי במשטח כלי הבישול, ומשתמשים בו נכון לפי ההוראות לעיל, הוא יכול לספק שנים של שימוש ללא הידבקות.
  • לשמירת יעילות משטח נוגד ההדבקה, מומלץ להשתמש בחום שאינו עולה על 260°. חשיפת כלי הבישול לחום גבוה יותר תגרום נזק לציפוי, וחייו יתקצרו
  • בחשיפת כלי בישול ליתר חום (מעל 350 מעלות צלזיוס), עלול להיגרם נזק למשטח (עד להתפוררות שכבות), במיוחד כאשר משתמשים באופן קבוע בפונקציית האצה (בוסט) באינדוקציה.
  • לידיעתכם, בישול בטמפרטורה גבוהה מדי, גורם לשמני בישול ושומנים להישרף במהירות, ולהתפרק לתוצרי לוואי שמותירים שרפי זפת על פני המשטח, אשר מתמצקים ע"ג הציפוי ופוגעים בתכונת נוגד ההדבקה שלו
  • בישול בטמפרטורה נמוכה יותר חוסך אנרגיה, בריא יותר, טעים יותר, שומר על ויטמינים וטעמים חיוניים, וכלי הבישול יתפקד טוב יותר לאורך זמן.

אחריות:למחבתות וסירים תוצרת Woll גרמניה

  • לכלים נלוות אחריות יצרן ל- 25 שנה כנגד פגמי ייצור, ושנה אחת בלבד לציפוי ולידיות, בכפוף להוראות השימוש והתחזוקה, ובשימוש ביתי בלבד
  • שבר ידית ו/או פגם הנובע משימוש לא סביר או שלא על פי הוראות השימוש המפורטות בחוברת המוצר, כמו גם אי קיום הוראות השימוש או התחזוקה, חימום יתר, הכתמה ובלאי טבעי - אינם מכוסים במסגרת אחריות זו
  • תוקף האחריות מותנה בהצגת חשבונית הרכישה

כל הזכויות שמורות© סושף ®