הוראות שימוש ותחזוקה כלי בישול בציפוי לא דביק
טפלון (אל-דבק – Nonstick) משחרר מאכלים בקלות רבה יותר, מתנקה בקלות רבה יותר ומצמצם את הצורך בשימון הכלי למניעת הדבקות המזון וחריכתו.
מומלץ לא לחסוך ולהקפיד לקנות מחבת איכותי בציפוי רב שכבתי - כל השאר יחזיקו מעמד זמן קצר מאוד. מאחר וטפלון הוא ציפוי, איכות הציפוי, מספר השכבות, סטנדרט הייצור והאם הוא "הודבק" לכלי הבישול או "נוצק" עם שכבות הכלי - כל אלו משפיעים על ביצוע הטפלון ועמידותו. מאחר ושמות מותגי הטפלון מתרבים במהירות, המדריך האמין ביותר ליכולות ולמגבלות ציפוי מסוים הם עצת יצרן כלי הבישול.
ציפוי טפלון זול ישחק במהירות, ויתקלף בקלות, ביוצרו נקודות אשר בהם האוכל נדבק ומתפתחת חלודה. ככלל יש להשתמש בכלי עבודה מפלסטיק עמיד בחום או סיליקון (להקפיד שמצוין על הכלים שהם עמידים בחום של לפחות 250 מעלות צלזיוס), למרות שסוגי הטפלון הטובים ביותר, יינזקו באופן מזערי בשימוש בכלי ששת מתכתיים או כלי עץ (יש לוודא כי מצויין במפורש על ידי היצרן על גבי הכלי עצמו, כי מאושר להשתמש בכלי מתכת, ולא להסיק זאת מסוג הציפוי).
דגש מיוחד על הווקים היפנים בציפוי טפלון (אם מחירם נמוך מ- 200 ש"ח, סביר להניח שהם רלוונטים לאזהרות בסעיף זה) - בנוסף יש להימנע מלהשחים וגם לא להלהיט יתר על המידה - כי אז הציפוי ייהרס.
יש להקפיד להשתמש ולהתאים את עוצמת החום בבישול לסוג השמנים בהם משתמשים. מומלץ לבשל ולטגן בגובה להבה בינוני, ולהימנע מחשיפת הכלים לחום גבוה לזמן ממושך, אין להניח מחבת או סיר על הכיריים כשהם ריקים מתכולה.
מרות שנקבע על ידי רשויות הבריאות כי ציפוי טפלון לכלי בישול אינם מזיקים בתנאי שימוש סבירים, יש להימנע מחשיפת כל סוגי המחבתות עם ציפוי לא דביק לחום גבוה,
אין להשתמש בחמרי או כלי ניקוי העלולים לשחוק או לשרוט את הכלים. מומלץ לנקות במי סבון חמימים לאחר כל שימוש, בעזרת ספוג. או כרית ניקוי מפלסטיק (חלק מהיצרנים מאפשרים שטיפה במדיח כלים, תלוי באיכות הכלי. יש לוודא שמסומן על גבי הכלי שהינו מתאים לשטיפה במדיח). יש להקפיד לייבש בתום הניקוי
אין לחתוך מזון בתוך הכלי, ובשום אופן אין לחרוץ את הכלים או להשתמש בכלים חדים או בעלי קצה נקודתי או מערבל מתכתי בתוך הכלי
יש להקפיד לאחסן באופן שבו הציפוי לא ייפגע מחיכוך בין מתכות. רצוי בתליה, או עם כיסוי.
כל הזכויות שמורות © סושף ®