הוראות שימוש ותחזוקה סירים ומחבתות Foodie

הוראות שימוש ותחזוקה לסירים ומחבתות Foodie

לשמירה על תקינות המחבת ו/או הסיר, יש להקפיד על ההוראות הבאות:-

  • אין להשתמש באקונומיקה לניקוי כלי זה
  • לעולם אל תניח כלי בישול ריקים על גוף חימום
  • אין לאפשר ללהבות גז לעלות על דפנות הסיר או המחבת 
  • לאחר כל שימוש, יש לשטוף ולייבש היטב את כלי הבישול

הנחיות לשימוש ותחזוקה:

  • לפני השימוש הראשון, שיטפו את הכלי היטב במים חמים וסבון כלים, וייבשו עם מטלית יבשה
  • מומלץ לחמם את הכלי באופן הדרגתי, ולהימנע מחשיפתו למכות חום חזקות
  • בגמר הבישול, השאירו את הכלי להתקרר לטמפרטורת החדר. אין לשטוף את הכלי במים קרים, כשעודו חם.
  • הכלי מתאים גם לשטיפה במדיח כלים, אולם רחצה ידנית במים חמים עם סבון כלים מומלצת, ותתרום לאריכות חיי הכלי
  • במידה ונעשה שימוש במדיח כלים לניקוי הכלים, יש לנגב היטב ידנית את הכלים, בתום סבב הניקוי במדיח, גם אם הם נראים יבשים.
  • אין להשתמש באמצעי ניקוי שוחקים כגון צמר פלדה וכיו"ב
  • הימנעו מאחסון הכלים בערמה עם כלי מתכת הלולים לגרום לשריטת המשטח
  • מומלץ להעדיף להשתמש במריות וכלי ששת מעץ או פלסטיק, ולהימנע משימוש במתכתיים
  • למניעת התפתחות קורוזיה ושימור תכונות הכלים:-
    • יש להקפיד ולרחוץ את הכלים במים חמים עם סבון כלים (שאינו מכיל כלור או חומרים אלקלינים), ומיד לייבש היטב בנייר סופג.
    • יש להימנע משימוש בחומרי ניקוי המכילים כלור (כגון מלבינים למיניהם).
    • כאשר מוסיפים מלח לתוך הכלי, יש להוסיפו רק לאחר שהמים בכלי רתחו, ולהקפיד על ספיגתו המלאה של המלח.
    • אין לאחסן מזונות חומציים כאלה המכילים מלח, חומץ, עגבניות או לימון וכיו"ב בכלי, בתום הבישול
    • מומלץ לאחסן את הכלים במקום יבש.

טיפול נכון ומענה לתחזוקת מחבתות וסירים Foodie 

  • קושי בהסרת מדבקות - חממו את כלי הבישול קלות להסרת המדבקה בגרוד עם קצה הציפורן או מרית
  • לפני שימוש ראשון - לשטוף את כלי הבישול במי סבון חמים, לשטוף ולייבש היטב
  • הופעת משקעי גיר לבן/אבנית - לשטוף את כלי הבישול במי סבון חמים, לשטוף ולייבש היטב
  • ניקוי שאריות שרופות בכלי לאחר שימוש - השרו מים בסיר, עם סבון ניקוי, הרתיחו למשך 10 דקות. ולאחר מכן נקו עם מטלית רכה
  • סיר שנשטף במדיח הכלים אינו נקי - בחרו בתוכנית שטיפה עם השריה מוקדמת
  • חלב, שמן וכדו' שגלש ונשפך -  שטפו את הסיר ונקו את חלקו החיצוני, לפני הנחתו שוב על גוף חימום
  • סיר הושאר על הכירה וכעת הוא חם מאוד - אין לקרר מיידית. הניחו לסיר להתקרר לאט
  • לאחר שהושארו על גוף חימום, הנוזל או המזון בסיר התייבשו והוא הצהיב או הכחיל - אם צבע הכלי מבריק, יש לנקותו עם חומר ייעודי לניקוי נירוסטה. ולפני שימוש הבא שטפו אותו כמו בפעם הראשונה אם צבע הכלי הוא מט, שטפו אותו כרגיל עם סבון וכרית ניקוי
  • שימוש בכלי בישול עם ידיות בקליט בתנור - יש להסיר את הידיות, אלא אם הוראות השימוש אומרות שהן חסינות חום לתנור
  • הופעת שריטות על גוף הסיר לאחר שימוש רגיל - שנו את מוצר הניקוי לסוג עדין יותר
  • לאחר שהשארנו את הסיר להתקרר עם המכסה עליו, כעת קשה להסירו - חממו את הסיר על הכירה, וברגע שתבחינו שהמכסה חם תוכלו להסירו
  • בכל מקרה - לעולם אין להשתמש באקונומיקה או במוצר שוחק לניקוי הסיר

תנאי אחריות לסירים ומחבתות Foodie

בכפוף לתנאים וההגבלות של אחריות זו, חברת Lacor Spain מתחייבת לצרכן הרוכש המקורי להיעדר פגמים במוצר - הן פגמים בחומר והן פגמי ייצור, בתנאי שימוש רגילים ובכפוף להוראות השימוש במוצר (כפי שמתואר להלן) למשך 24 חודשים מרכישתו ("תקופת הכיסוי"), ובכפוף להצגת חשבונית קניה מקורית, כל עוד פגמים או נזק כאמור לא נבעו מטיפול לא נכון או שימוש לרעה על ידי המשתמש.
האחריות לכלי (בהתאם לסעיף 3 של המועצה האירופית 1999/44/CE) אינה מכסה:-

  • אביזרים מתכלים (כמו חלקי פלסטיק וכו')
  • שינויי גוון או חזות, בהיבט הפיזי, הנגרמים משימוש בחומרים שוחקים או מזיקים, חשיפה ממושכת לחום להבה גבוהה, תגובות אלקטרוכימיות של מים או משקעי אבנית