מדריך לבחירה של מחבת נירוסטה
מחבת נירוסטה איכותית תעביר היטב חום ותפזר אותו באחידות על פני משטח הבישול שלה. זה עניין חשוב להשגת שליטה בהכנת מזון במחבת.
אחד היתרונות של מחבת נירוסטה הוא שהמתכת אינו תגובתית ואף אינה משנה חומרי טעם וריח גם כאשר היא נתקלת במרכיבים חומציים כמו עגבניות. מנגד, נירוסטה הנה מוליך חום גרוע, וכדי להימנע מנקודות חמות באוכל, כוללים היצרנים של מרבית סירי הנירוסטה, גם שכבה של חומר שמוליך היטב חום, בדרך כלל בתחתית הסנדוויץ' בבסיס משטח הסיר שכולל לרוב גם אלומיניום. לכן התחתית של מרבית מחבתות הנירוסטה עשוית סנדוויץ' של ליבת אלומיניום הכלואה בין שני רבדי נירוסטה. האלומיניום הוא חומר זמין ומוליך חום נהדר, שמפצה על מוליכות החום הירודה של הנירוסטה, וחכן שילוב שתי המתכות בתחתית המחבת עונה בצורה טובה על הצורך באגירת ופיזור החום
יש יצרנים המציעים מחבתות נירוסטה עם מעטפת רב שכבתית, ואלו עשויות להגיע בין שלוש ועד שבע שכבות, או בשילוב עם ליבות נחושת (מוליך החום הטוב ביותר המשמש בכלי בישול), אך המחבתות האיכותיות האלה לרוב פשוט עולות הרבה יותר מכל מחבת נירוסטה איכותית וטובה. כך שלשימוש המוגבל במחבת נירוסטה גם מחבתות עם תחתית סנדוויץ' יכולות להציע פתרון טוב, ולכם נותר להחליט רק אם אתם צריכים מחבת נירוסטה וכמה תרצו להוציא כדי לקבל מחבת כזו
למרות שיש כאלו שמעדיפים לטגן ולבשל במחבת נירוסטה כי פשוט התרגלו לזה, יש למחבת נירוסטה יש כמה יתרונות לעומת מחבת עם משטח לא דביק, שאפשר לנצל לקבלת התוצאה הרצויה לכם. למשל כשרוצים לקרמל או לזגג מנה, או להשיג צריבה עמוקה והשחמה, עדיף להשתמש במחבת נירוסטה דווקא משום שרוצים שהאוכל יידבק קצת.
אך אם אתם לא מתכוונים לצלות את נתחי הבשר שלכם במחבת נירוסטה (אנחנו מעדיפים לעשות זאת במחבת ברזל שם אף פעם צליה של סטייק טוב לא תשתבש), פשוט בחרו מחבת בגודל מתאים לכם עם חלוקה מאוזנת של משקל בין הידית למחבת, לתמרון קל. ובאופן כללי בעוד שאפילו מחבת נון סטיק האיכותי ביותר מאבד את תכונותיו עם הזמן, מחבת נירוסטה טובה תמשיך לשרת אתכם כמעט לכל החיים
כל הזכויות שמורות© סושף®