הוראות שימוש ותחזוקה למחבתות פלדת פחמן
הוראות שימוש ותחזוקה למחבת פלדת פחמן Woll
הכנת מחבת פלדת פחמן לפני השימוש הראשון (Seasoning)
הקפדה על יישום ההוראות הטיפול בהכנת המחבת, תבטיח הנאה ממושכת מהמחבת שלכם
- שטיפה וייבוש - מחבתות פלדת הפחמן של Woll מגיעות עם שכבת ציפוי מגן מפני קורוזיה. הסירו את הציפוי על ידי שטיפת המחבת עם סבון כלים במים חמים. לאחר הסרת ציפוי המגן, ייבשו את המחבת מיד וביסודיות, כדי למנוע הופעת חלודה.
- למרוח שמן בעדינות - שמנו קלות מגבת נייר סופג בשמן מאכל עם נקודת עשן גבוהה, כמו שמן קנולה. שפשפו את השמן לתוך דפנות המחבת, מבפנים ומבחוץ, בתנועות סיבוביות נמרצות, והסירו עודפי שמן עד שהמחבת נראית יבשה.
- לשרוף אותו - חממו את המחבת המשומנת על להבה גבוהה, עד להפיכת צבע המחבת לגוונים של חום כהה – זו מטרת החיסום אליה נדרש להגיע ב- Seasoning
- החליקו בזהירות - במהלך החימום, הסירו שאריות שמן מפני המשטח, תוך החלקה וחיכוך באמצעות מגבת נייר סופג, כך שפשוט תבריקו ותחליקו את פני המשטח
- עשן - המחבת תעלה לא מעט עשן במהלך תהליך זה, אז מומלץ לאוורר היטב את החדר, ולפתוח חלון לרווחה. העלאת העשון תיפסק בסופו של דבר, כאשר גוון המחבת התכהה, וציפוי השמן השלים את הטרנספורמציה שלו, כך שיצר את השכבה הראשונה של משטח הנון-סטיק הטבעי במחבת שלכם
- חזרה - חיזרו על מריחת שכבת שמן דקה, וחממו את המחבת שוב ושוב, עד שתתכהה באופן ניכר, וצבעה הפך לגוון חום כהה. חזרה על תהליך Seasoning 3-4 פעמים, אמורה להספיק כדי להשיג את הגוון הכהה הרצוי, ולהתחיל בבישול במחבת.
- נון-סטיק טבעי - המחבת כעת אינה דביקה בבישול, באופן טבעי, ומוכנה לשימוש.
- זה הולך ומשתפר - תכונות הנון-סטיק של המחבת, ילכו וישתפרו ככל שתשתמשו יותר במחבת. בסופו של דבר צבע המחבת אמור להשחיר ממש
אנו ממליצים לצפות בסרטון ההדרכה – הכנת מחבת פלדת פחמן לשימוש
הוראות שימוש ותחזוקה לטיפול שוטף במחבת מפלדת פחמן
כדי להבטיח את תקינות המחבת שלכם, נדרש תמיד לנקות ולייבש אותה היטב לאחר השימוש. (הוראות אלו הן בנוסף להכנה הראשונית הנדרשת למחבת באמצעות חשיפתה לחום בהליך Seasoning)
- בתום כל שימוש, שטפו את המחבת במים חמים, וייבשו היטב.
- כדי למנוע פגיעה בפטינה הטבעית:-
- הימנעו משימוש בסבון כלים אגרסיבי
- השתמשו בספוגים או מברשות רכים לניקוי
- אל תשתמשו בצמר פלדה או בחומרי ניקוי קשים
- יבשו היטב את המחבת במטלית רכה, מיד לאחר הניקוי, כדי למנוע חלודה
- לאחר הייבוש, נדרש למרוח שכבה דקה של שמן בישול על פני המחבת (פנים וחוץ). זה שומר עליו מוגן היטב, ומאפשר לפטינה להתפתח
- אחסנו את המחבת במקום יבש ומאוורר
- הימנעו מערימתה עם מחבתות או סירים אחרים, כדי למנוע שריטות
כל הזכויות שמורות© סושף®