הוראות שימוש ותחזוקה מקינטות ELBA

מקינטה באיכות פרמיום זו כוללת את החלקים הבאים: בסיס תחתון מנירוסטה, סל מסננת הקפה ומתאם להקטנת תכולתו ל- 2 כוסות, חלק עליון צבעוני (מתברג לבסיס הנירוסטה)
כדי להכין אספרסו מעולה, בצעו את השלבים הבאים:
מלאו את בסיס המקינטה התחתון (בסיס הנירוסטה) במים קרים עד לקו המילוי שנמצא מתחת לשסתום האבטחה (בדופן הבסיס).
חשוב! אנא שימו לב לא למלא מים מעבר לגובה שסתום האבטחה (אין לכסותו במים)
שיפכו את הקפה הטחון לתוך סל מסננת הקפה, כשהוא מונח במקומו על בסיס המקינטה. מומלץ לוודא שאתם משתמשים בקפה טחון בדרגת טחינה שמתאימה לשימוש במקינטה.. רוב מותגי הקפה נותנים מידע זה על אריזת הקפה.
הבריגו היטב והדקו את החלק העליון הצבעוני, על הבסיס התחתון של המקינטה, ואח"כ הניחו אותה על מקור חום בינוני.
עם עלית החום, לחץ יתחיל להצטבר בבסיס המקינטה. הצטברות החום ולחץ, מאלצת את המים החמים לנוע מעלה, כך שהם עוברים דרך הקפה הטחון בסל מסננת הקפה, ומטפטפים לתוך חלקה העליון של המקינטה כקפה אספרסו מוכן לשתייה.

להשגת התוצאות הטובות ביותר ועל מנת ליהנות מהשימוש במקינטה לאורך זמן, יש להקפיד על ההוראות הבאות:-

  • לפני שימוש במוצר מומלץ להסיר ולשטוף את אטם הגומי ואת מסננת הקפה על בסיס קבוע. שטפו את כל החלקים ביד עם מים חמים, ויבשו היטב מיד בתום השטיפה.לפני השימוש במוצר יש להסיר ולשטוף את האטמים והמסננות
  • לאחר הקניה- חובה ל"השמיש" את המקינטה, משמע להכין לפחות 3 פעמים קפה ולא לשתות אותו זאת על מנת להקהות את הטעם של המתכת ולהקנות למקינטה טעם של קפה.
  • ניתן להשתמש במקינטות על כל סוגי כירות הבישול, בבית או כירת בישול ניידת
  • הקפה הטחון בו נשתמש- טחון אספרסו, במידת טחינה בינונית (קליק אחד גס יותר מטחינה למכונה) כל סוג אחר יסתום את הפילטרים במקינטה 
  • את המקינטה נשטוף תמיד רק במים. לא סבון, לא סקוטש, לא מדיח כלים או כל ספוגית פלא – רק מים (ניתן להשתמש בספוג) 
  • חובה לייבש את כל החלקים בנפרד, בצורה הפוכה ומאווררת. זאת כדי לאפשר למים לצאת וכן כדי למנוע אבנית (עלולה להופיע כאבקה). מומלץ לאחר ייבוש מוחלט לאלו שרוצים לסגור את המקינטה לצורך העמדתה להשאיר את הפילטר בנפרד.
  • את המקינטה יש לשטוף בקביעות באופן ידני, ובמים חמים, ואח"כ לייבש בִּיסוֹדִיוּת.
  • אין להשתמש לניקוי באמצעי ניקוי שוחקים, חומרי ניקוי אגרסיביים או בסודה לשתייה, פשוט שטפו במים השתמשו במטלית רכה כדי לנגב משקעי קפה עודפים.
  • ניתן להשתמש בחומר ניקוי עדין כדי לנקות את הנירוסטה. אין להשתמש בחומרי ניקוי שוחקים או בסודה לשתייה, פשוט השתמש במטלית רכה לנגב את משקעי הקפה העודפים.
  • לאחר השטיפה, ודאו שכל חלק יבש לחלוטין.
  • ניתן להשתמש בחומר ניקוי עדין מתאים לניקוי חלקי הנירוסטה, כדי לשמור על מראה הנירוסטה כחדש.
  • לעולם אין לחמם את המקינטה על מקור חום, כשהיא ריקה ממים

כל הזכויות שמורות© סושף®