מדריך לבחירה של מחבת פאייה
פאייה עם אורז, ציר מרק, ואולי יין, בתוספת בשר או פירות ים היא למעשה המאכל הלאומי של ספרד. בויקיפדיה פאייה מתוארת כמנת אורז, במקור מחבל ולנסיה שבספרד, הנאכלת במיוחד בימי ראשון ובחגיגת הפאלס. מקור השם "פאייה" הוא בוולנסית, שם משמעו "מחבת". אולם המנה הפכה כה פופולרית עד שבספרדית המלה "פאייה" הפכה שם נרדף למחבת.
עפ"י המסורת בספרד פאייה מבושלת באופן מסורתי על להבת כירה במחבת רחבת ידיים ושטוחה עם דפנות נמוכים, העשויה מפלדה פחמנית, וללא מכסה. שטח הפנים הגדול של המחבת פורס את מרכיבי התבשיל, על מנת לאפשר אידוי מיטבי של נוזלי הבישול, והיווצרות קרום מיצי האורז שנחרך קלות ומכונה “סוקארט” (socarrat).
מאחר מחבת פאייה מסורתי עשוי מפלדת פחמן ודורש טיפול תובעני הכולל הכנה ראשונית, תחזוקה תחזוקה קפדנית בתום כל שימוש, וטיפול תקופתי Seasoning, כדי למנוע חלודה; אנו מעדיפים מחבת פאייה מפלדת הפחמן בציפוי אמאייל שאינה דורשת אחזקה מיוחדת, או מחבת פאייה מנירוסטה, שדורשים תחזוקה מינימלית, ומתאימים להכנת פאייה כל כיריים במטבח מודרני, ואף על הגריל בברביקיו.
הכנת פאייה היא למעשה די פשוטה, אך בשל גודל המנה נדרשת השגחה תוך סיבוב מחזורי של המחבת על הלהבה כדי שיתקבל בישול אחיד. אמנם מחבת הפאייה שלנו מצויד בדופן מוצקה ותחתית רב-שכבתית לפיזור לחום מיטבי, אך כדי לקבל תבשיל פאייה המבושל באחידות, באופן שווה על פני המחבת, לאחר החימום הראשוני - צריך להקפיד ולסובב את המחבת על הכירה, במהלך הבישול, בעזרת ידיות הצד שמאפשרות את סיבוב המחבת וישמרו את ידיכם בבטחה הרחק מהלהבה. בנוסף, חשוב לדעת כשמשתמשים בדגם של מחבת פאייה עם גימור כהה, הוא סופג ומקרין חום גבוה יותר, ממחבת בגימור עם צבע בהיר
מחבתות פאייה מסדרת Premier תוצרת איבילי ספרד, עשויות נירוסטה 18/10, ומתאימה לשימוש בכל סוגי הכיריים, כולל אינדוקציה, ואף בתנור
המבנה המוצק של המחבת מאפשר שימוש רב גוני בה – תוכלו להשתמש בה להכנת הפאייה במטבח שלכם, על הכירה או בתנור, כמחבת לשקשוקה גדולה ואף כתבנית או משטח לצלייה. מומלץ לשמן קלות את המחבת כדי לשחרר בקלות את הפאייה בתום הבישול. מנגד, אין ציפוי שיכול להישרט או להיפגע
זו מחבת פאייה נהדרת עבור הטבח ביתי ואף מקצועי - מחבת קלה לשימוש ותחזוקה, שלא תעלה לכם יותר מדי להכנת מנה ייחודית זו.
לבחירתכם מחבתות פאייה בקוטר שבין 32 ס"מ ל- 45 ס"מ. בחרו מחבת פאייה בקוטר ומידה שתהיה נדיבה בגודלה להכנת מנות שיתאימו להאכיל לפחות שישה עד שמונה אנשים, אבל עדיין מתאימה בנוחות על כירת הגז שלכם.
המחבת קלה לניקוי ולתחזוקה, כולל במדיח, ולא נדרשת הכנה כשלהי לפני השימוש הראשון מלבד שטיפת האבק
קבלו לינק למתכוני פאייה נהדרים של לימור לניאדו תירוש בבלוג "מטבח מקומי"
- מתכון - פאיית המלך עם עוף ופירות ים
- מתכון - פאייה של יום חמישי