משטח צליה מלבני דו"צ יציקת ברזל

Cast iron rectantular Griddle, double sided
מחיר חנות: ₪279.90
החסכון שלך: ₪80.00 (29%)
מחיר באתר: ₪199.90
משטח צליה מלבני דו"צ
מק"ט:
140002216
זמינות: 
המוצר אזל מהמלאי
משלוח חינם
תשלום פייפאל
משטח צליה מלבני דו"צ יציקת ברזל
משטח צליה מלבני דו"צ יציקת ברזל
משטח צליה מלבני דו"צ יציקת ברזל
משטח צליה מלבני דו"צ יציקת ברזל
תאור

משטח צליה מלבני דו-צדדי מיציקת ברזל כבדה

משטח צלייה מלבני מסדרת מוצרי CastMaster. עשוי יציקת ברזל (ללא ציפוי) דו צידי:- מצולע לצליית בשר, וחלק - לירקות, אנטיפסטי וכיו"ב.

  • מידות 49*23 ס"מ (מידה כוללת ידיות האחיזה באורך משני צידי המשטח)
  • יציקת הברזל שומרת על החום ומפזרת אותו באופן שווה, כך שהיא משחימה היטב את המזון.
  • למשטח אין שכבת ציפוי עליונה העלולה להיפגע, אך מאידך נדרשת תחזוקה קפדנית למניעת החלדה.
  • בתחזוקה מוקפדת ומושקעת הוא יחזיק מעמד לשנים רבות (או יותר, כפי שיודע כל מי שהתמזל מזלו וירש את המחבת של סבתו).
  • ניתן להשתמש בו על כיריים או בתוך תנור. הוא טוב במיוחד עבור צלייה או צריבה.
  • חשוב להקפיד על הוראות התחזוקה לכלי יציקה כולל הכנתם לפני שימוש ראשון (Seasoning), וטיפול שוטף למניעת החלדה.
  • תוצרת סין
הוראות שימוש

כלי בישול מברזל יצוק, מועדפים ע"י השפים אניני הטעם בשל פיזור החום האחיד שלהם, בהיותם שומרי חום. המבשלים בכלים אלו, טוענים כי אפילו האוכל יותר טעים. המתיישבים הראשונים בארה"ב ואפילו הסבות שלנו בישלו בכלי ברזל יצוק ועד היום יש השומרים כלים אלו מדור לדור. הכלים מיוצרים בתהליך של יציקה בתוך תבנית העשויות מחול, חימר ומים. החומר עמיד במיוחד ויחזיק מעמד לדורות בטיפול נכון. ייחודו של כלי הברזל היצוק בכך שהחום מתפשט באופן שווה על כל מעטפת הכלי, שלא כמו בכלי רגיל שבו החום חודר לתבשיל רק ממקור החום. חשוב להקפיד על חימום הדרגתי של המשטח (כלומר לא להניחו מיד על להבה גדולה), על מנת למנוע שוק תרמי וסדיקה של המשטח. לפני תחילת חימום, הקפידו לשים בתוכו נוזל, שומן או מזון. אין לחמם כלי ריק.

הנחיות לטיפול לפני השימוש הראשון בכלי יציקה מברזל (Seasoning)

  • לרחוץ במים חמים וסבון את פנים הסיר והמכסה וליבש היטב
  • אין להשאיר כלי רטוב – ללא ייבוש
  • למרוח בשמן בישול את פנים הכלי והמכסה (אם קיים)
  • כשמשמנים את הכלים – יש להשתמש במטלית ספוגה בשמן ולמרוח היטב את השמן בתנועות סיבוביות בברזל, עד לספיגתו המלאה בברזל (אפשר לסיים את התהליך גם בהעברת נייר סופג על הברזל)
  • להכניס את הסיר לתנור (או לאש) בחום של 250 מעלות C למשך כשעה (רצוי לחזור על התהליך פעם נוספת, ורצוי לשים רדיד אלומיניום בתחתית התנור לקליטת טפטופי שומן)
  • לאחר ההכנה הראשונית, ניתן להתחיל לבשל בכלי (מובן שהכנה זו נדרשת רק לפני הבישול הראשון) תחזוקה שוטפת
  • ליבש היטב הסיר לאחר הניקוי והשטיפה, וזאת ע"מ למנוע כתמי חלודה. משמנים אם יש כתמים בהירים בברזל (סימני התייבשות).
  • בתנאי לחות יתכנו כתמי חלודה וניתן להסירם ע"י שפשוף במטלית משומנת, ולאחר מכן לנגב במטלית יבשה, ולשמן מחדש
  • עם השימוש בכלי, הוא יקבל עם הזמן גוון שחור והוא לא יהיה דביק
  • לאפסן במקום יבש ללא כל כיסוי, כדי למנוע "הזעה" הגורמת לחלודה

פעם בשנה, יש לבצע טיפול כללי (Seasoning) -

  • על ידי חזרה על הטיפול שלפני השימוש הראשון (כפי שמתואר בהנחיות לעיל) הערות ודגשים חשובים
  • יש להקפיד לפרק ידיות עץ או פלסטיק
  • טרם הכנסת הכלי לתנור (או חשיפה למקור חום הגדול מתחתית הכלי)!!!

 בכל פעם שנדרש שימון - יש להשתמש במטלית ספוגה בשמן ולמרוח היטב את השמן בתנועות סיבוביות בברזל, עד לספיגתו המלאה בברזל (אפשר לסיים את התהליך גם בהעברת נייר סופג על הברזל).

כל הזכויות שמורות © סושף ®

מאמרים

ביקורות

ג. מאור
08.11.2020

מעולה

מעולה לכיריים, חום אחיד וחזק די כבד...
ע. קרן
30.06.2020

אחלה מוצר

מוצר ממש טוב אני מרוצה