קומקום תה מיציקת ברזל דגם ג'אווה Ibili
קומקום איכותי מברזל יצוק דגם ג'אווה, תוצרת Ibili ספרד, בנפח 1.0 ליטר, מצופה אמאייל פנימי למניעת החלדה, וכולל מסננת חליטה העשויה מנירוסטה, המצורפת לקומקום, ומאפשרת חליטה ישירות בקומקום.
קומקום הברזל היצוק היפני המסורתי Tetsubin, הנו קומקום יפני קלאסי, שתחילתו במאה השבע עשרה, במעין סירים חסונים שנחשבו בתחילה ככלי מטבח רגילים, בהם נהגו בדרך כלל להרתיח מים ולחלוט תה. רק במאה ה-19, הפכה שתיית התה לפופולרית ביפן, באופן בו קומקום הברזל היצוק הפך לסמל סטטוס בבית.
המבנה המסיבי מברזל יצוק, גורם לקומקום להתחמם היטב ובאופן אחיד, ולאגור את החום היטב, כך שיישאר חם גם במהלך ההגשה
ניתן להשתמש בקומקום על כל סוגי הכיריים כולל אינדוקציה. עם זאת מומלץ להרתיח את המים בקומקום חשמלי, ולחלוט אותם בקומקום היצוק
קומקומים מיציקת ברזל, יטיבו לשמש גם כמתנה יפה, ואף שימושית לשנים
תכונות מרכזיות של קומקום תה מיציקת ברזל - דגם ג'אווה Ibili:
- קומקום מסיבי ומרשים מברזל יצוק, בנפח 1.0 ליטר, שיחזיק מעמד לזמן ממושך
- כולל-
- ציפוי אמאייל פנימי למניעת החלדה
- מסננת חליטה מנירוסטה
- ידית אחיזה יצוקה
- מתאים לניקוי בשטיפה ידנית בלבד
- יש להקפיד על ייבוש מוחלט, טרם איחסונו
- מתאים לחימום בכל מקורות החום, כולל אינדוקציה
- תוצרת Ibili ספרד
חברת איבילי Ibili הספרדית, מייצרת ומשווקת כלי מטבח כבר יותר מ- 60 שנה, בחדשנות בלתי פוסקת, והתאמת הכלים לדרישות השוק, על מנת לספק כלים באיכות בלתי מתפשרת, להשגת שביעות רצון לקוחותיה
קומקום תה עשוי מברזל יצוק, מועדף ככלי להגשת תה בגלל תכונתו לשמור חום לאורך זמן, ובשל עיצובו המרהיב. ייחודו של כלי ברזל יצוק, בכך שהחום מתפשט באופן שווה על כל מעטפת הכלי, ונשמר היטב. בנוסף, החומר ממנו עשוי הקומקום, עמיד במיוחד ויחזיק מעמד לדורות, בטיפול נכון.
לקומקום מצורפת מסננת נשלפת עשויה נירוסטה, לחליטה נוחה וידידותית
הנחיות לטיפול לפני השימוש הראשון בקומקום מברזל יצוק:-
- לפני השימוש הראשון, יש לשטוף את פנים הקומקום במים חמים עד רותחים עם מעט דטרגנט (סבון) ניטרלי שאינו מכיל כלור או חומרים אלקלינים
- לשפוך את המים ולשטוף היטב במים זורמים, ומיד לייבש היטב בנייר סופג או מטלית יבשה
- לאחר הטיפול הראשוני, ניתן להתחיל להשתמש בקומקום
הנחיות לתחזוקה שוטפת של קומקום ברזל יצוק:-
- אינו מתאים למדיח כלים, לשטיפה ידנית בלבד, מיד בתום השימוש כשהקומקום עדיין חם
- מיד בתום כל שימוש, יש לשפוך את המים שנשארו בקומקום, ולשטוף אותו היטב במים זורמים, לנגב היטב בעזרת מטלית, וליבש לחלוטין
- מומלץ לאחר השטיפה, להשאיר את הקומקום להתייבש, כשהמכסה פתוח לאוורור
- יש לשטוף את הקומקום במים בלבד, להימנע משימוש בסבון על מנת שלא יישאר בתוכו טעם לוואי
- יש להקפיד על ייבוש מוחלט, טרם אחסונו
- לאחסן במקום יבש ללא כל כיסוי כדי למנוע "הזעה" הגורמת לחלודה
- חשוב להימנע מלהשאיר קומקום על מקור חום - ללא מים בתוכו
הנחיות לחליטה בקומקום ברזל יצוק:-
- מומלץ להרתיח את המים בקומקום חשמלי ולמזוג אותם לחליטה בקומקום
- שמים במסננת תה או צמחי חליטה, ויוצקים מעל מים כמעט רותחים
- על מנת להאריך את זמן שמירת החום בקומקום, מומלץ לצקת מים רותחים למשך דקה, ולשפוך אותם לפני החליטה
- אין להשאיר חליטה או מים בקומקום ליותר משעה
- במסורת היפנית והסינית טמפרטורת המים בחליטה היא נמוכה מנקודת הרתיחה, כאשר זמן החליטה מ- 40 שניות ועד 4 דקות
עשה ואל תעשה בקומקום ברזל יצוק מצופה אמאייל:-
- אין לחמם כלי ריק
- למניעת נזק לדפנות - אין להשתמש במקור חום הגדול מבסיס הקומקום
- שימוש בחום גבוה מיועד להרתחת נוזלים בלבד
- אין להשתמש בחומרי ניקוי אגרסיביים, (מסירי שומנים קרים או חומרים חומצתיים) או בצמר פלדה או ספוגים מתכתיים
- אסור לשטוף את הקומקום במדיח כלים
- גרירת כלי הבישול על גבי משטח הכיריים, עלולה לגרום נזק לכיריים
- צינון כלי לוהט במים קרים – עלול לפגוע בשכבת הציפוי
- אין להשאיר כלי רטוב – ללא ייבוש
- ניתן להכניס את הקומקום לתנור לטמפרטורה של עד 180º צלזיוס
- יש להיזהר מלגעת בידיים חשופות בכלי חם
- יש להרחיק את הקומקום מהישג ידם של ילדים
סושף© כל הזכויות שמורות®