אחסון מזון – כמה זמן יישאר המזון החביב עליכם טרי?
מעוניינים לדעת כמה זמן ישמר המזון האהוב עליכם טרי?
להלן תמצאו קווים מנחים על האופן בו יש לאחסון מזון ומהו צפי אורך חיי המדף שלו. אנא שימו לב שאלו הם קווים מנחים בלבד ושחיי מדף עשויים להשתנות מאחר והדבר תלוי במשתנים שונים כגון המוצר עצמו (תנאי גידול ואיכות) ואחסון נאות (טמפרטורה ואריזה). סוגי מזון אחדים עשויים להתקלקל מהר יותר או להישמר לאורך זמן רב יותר מפרקי הזמן המוצעים.
אחסון נאות:
קירור: - מזון מקורר היטב בטמפרטורה שבין 2-6 מעלות צלזיוס!
הקפאה: - מזון מוקפא כיאות בטווח טמפרטורה שבין 20- ו 15- מעלות צלזיוס וצריך להיות במיכל אטום או בשקית בעלת סגירת רוכסן!
אחסון יבש:- מזון יבש יש לאחסן באזור אחסון קריר (בערך 15 מעלות צלזיוס), יבש וחשוך (מזווה). תכולת שקיות פתוחות יש להעביר תמיד למיכל אטום.
טיפים לגבי בטיחות ביצים
תעשיית הביצים עושה כל מאמץ כדי להבטיח שהצרכנים יקבלו את המוצר הבטוח ביותר ובאיכות הטובה ביותר האפשרית ומעורבת באופן פעיל במזעור הסיכון שבסלמונלה הקשורה בביצים באמצעות יוזמות בטיחות מזון. אלו כוללים תכניות אבטחת איכות, תכניות חינוך ומימון מחקר.
המקור: מרכז תזונת ביצים.
- קירור הוא הצעד הראשון בטיפול נאות בביצים. שמרו ביצים בקליפתן, ביצים שבורות או תערובות ביצים בקירור לפני ואחרי בישולן.
- אל תשאירו ביצים בכל צורה שהי בטמפרטורת החדר יותר מאשר שעתיים כולל ההכנה וההגשה.
- מיד לאחר ההגשה, שימרו בקירור שאריות בכלים לא עמוקים כך שהם יתקררו במהירות.
- ניקיון ידיים, כלי המטבח ומשטחים הוא דבר חיוני.
- השתמשו רק בביצים בלתי שבורות. השליכו ביצים שבורות והימנעו מלערבב קליפה עם תוכן הביצה
כל הזכויות שמורות© סושף®