חימום נכון והתאמת הטמפרטורה בבישול במחבתות של Woll

התאמת הטמפרטורה בבישול: המחבתות של Woll מתחממות במהירות! חשוב להתאים את טמפרטורת הבישול לשמנים בבישול, ולסוג המזון המבושל, ולהימנע משריפת שומנים. כלי בישול יגיעו לטמפרטורה של כ-300 מעלות צלזיוס בתוך 2-3 דקות, כשהם מונחים ריקים על להבה גבוהה, במרבית סוגי הכיריים הביתיים. הקפידו להנמיך את להבת הכירה בזמן - לקבלת תבשיל טעים ובריא. 

טיגון בחום גבוה משנה את הקשרים הכימיים בין חומצות השומן בשמן, דבר המשנה את תכונותיהם הבריאותיות עד לכדי גרימת נזק. הטמפרטורה המומלצת לבישול עם שמנים ולטיגון הינה 180 מעלות הקפידו לא לחמם את השמן יותר מדי, שכן טמפרטורה מעל טמפרטורה זאת חושפת את השמן לחמצון וקלקול. 
בנוסף, שמנים ושומנים הנשרפים בטמפרטורות גבוהות, אף עלולים להותיר כתוצר לוואי, משקעים דביקים וצמיגים ביותר, שיותכו לתוך משטח הציפוי, עד לבלי יכולת מעשית להסירם, וכתוצאה מכך – אתם עלולים לפגום בתכונת הנון-סטיק של משטח הציפוי

חימום נכון של מחבתות וסירי Woll בטיגון, צלייה או אפיה עם שמנים ושומנים:-

  • הקפידו לחמם תחילה את הכלי הריק, לזמן קצר, בדרגת חום גבוהה. זכרו כי בזכות הבסיס התרמי האיכותי, הכלים מתחממים במהירות ובאחידות
  • הנמיכו את עוצמת החום לטמפרטורה הנחוצה, והוסיפו שמן/מרכיב שומני (קיראו במאמר על בחירת שמן מתאים לבישול)
  • ניתן לבחון אם השמן הגיע לטמפרטורה הרצויה, על פי מבחן כף העץ. הניחו כף עץ יבשה בתוך השמן המתחמם - אם הופיעו בועות אוויר קטנות סביבה, אזי השמן חם במידה מספקת. הקפידו להימנע מהופעת אדי עשן, המעידים על תחילת שריפתו של השמן.

בישול פטריות במחבת Saphirlite של Woll

הציפוי נוגד ההידבקות בכלי הבישול היצוקים של  Woll, עושה אותם למתאימים ביותר לטיגון ובישול אף ללא שמן, לדוגמא צליית בשרים:-

  • להכנת נתחי בשר ללא שמן כלל, נדרש לחמם תחילה את המחבת הריק בחום הכירה המקסימאלי למשך ½2 דקות. ניתן לבחון אם הטמפרטורה הגיעה לרמת החום הנדרשת על ידי מבחן ההתזה. הרטיבו קלות את אצבעות ידכם והתיזו מספר טיפות מים לתוך המחבת, ובדקו: אם הטיפות מרקדות על פני המשטח – המשטח הגיע לחום המתאים, אם הטיפות ניתזות – החום גבוה מידי.
  • כעת הנמיכו את גובה להבת הכירה בכ- 30%
  • וודאו כי חום הבשר נמצא בטמפרטורת החדר
  • הניחו את הבשר על משטח המחבת – בשלב זה הוא יידבק וייצמד למשטח
  • היפכו את הבשר, מיד לאחר שהוא החל להשתחרר מפני המשטח, איטמו אותו מצידו השני
  • המשיכו בטיגון הבשר עד להגעתו לדרגת המוכנות לטעמכם. נא – השתמשו במבחן האגודל, אינכם צריכים לחוש כל התנגדות בהפעלת לחץ; מדיום (מבושל למחצה) -  מורגשת תחושת התנגדות קלה; עשוי היטב – לא מורגשת כמעט כל תנועה.
  • לאחר הטיגון, העבירו את הבשר לתנור שחומם מראש לחום של 90 מעלות, למשך חמש דקות בקרוב

צליית בשר במחבת של Woll

 

כל הזכויות שמורות© סושף®