סכיני ירקות משוננים

מדריך לבחירת סכין משוננת לחיתוך ירקות

סכיני ירקות משוננים מאפשרים לחתוך ירקות קטנים, לפרוס ולמרוח ממרחים על בגטים או לחמניות, ולבצע פעולות חיתוך שגרתיות רבות, מאחר ויש להם להב משונן יעיל שחודר קרומים של כיכרות לחם קטנים, וקליפות של עגבניות.

סכינים עם להב משונן עדיפים על פני להב מחודד (חלק) כשמדובר על ביצוע פעולות חיתוך דמויות ניסור, לפחות כשזה נוגע לחיתוך של חומרים עם קרום חלק, מעטה פריך ונוקשה או חומר בעל מרקם סיבי.

סכין שף לירקות

אבל מנקודת מבטו של שף מקצועי, סכין מטבח משוננת אינה כלי החיתוך האידאלי לחיתוך ירקות, מאחר ולהב משונן פועל כמסור ואינו באמת חותך באותה חדות, דיוק ושליטה כמו להב של סכין שף מחודדת.

למעשה סכיני ירקות משוננים אינם יעילים בקיצוץ עלים ועשבי תיבול או בצלים. מדובר על סכין חיתוך טובה לעגבניות ושאר ירקות, המהווה פתרון זול וזמין לכל אלו שאין להם סכין מטבח חדה איכותית. מדובר על  פשרה המאפשרת להם לחתוך עם סכין שדורשת פחות תחזוקה (לשם חידודה).

מה חותכים עם סכיני ירקות משוננים?

השינון בלהב הסכין נועד לפרוץ דרך קרום פריך ולבקע קליפת מזון, כאשר השיניים החדות שבולטותת מהלהב מנקבות את החומר הנחתך. לאחר מכן, שאר הלהב בא במגע עם המזון וסולל נתיב ישר ומבוקר, בתנועות ניסור עדינות.

כמו בכל סכין גם כאן המפתח לסכין איכותי הוא החדות. ככל שהלהב המשונן חד יותר, השליטה בסכין טובה יותר, והחיתוך קל הרבה יותר.

מה ההבדל בין סכין לחם משונן לסכין ירקות משונן?

ההבדלים החזותיים בין להבי סכין משונן אחד לאחר, עשויים להיראות לא משמעותיים, אבל לצורת השינון ועומק הקשת כמו גם למספר השיניים וצפיפותם על הלהב, יש השפעה מכרעת על חדות הלהב המשונן ויכולות החיתוך של הסכין.

להב סכין שף משוננת עם מבנה שינון לא יעיל, יגרום לחיתוך להרגיש כמאבק, וידרוש לחזור על פעולת הניסור הלוך וחזור פעמים רבות יותר, כמו גם יצריך הפעלת כוח מיותרת שעלול לגרום להחלקת הלהב ולפציעת היד האוחזת במזון.

רוב הסכינים המשוננות מתחלקות לשני סגנונות עיקריים:

  1. סכין עם שינון קלאסי שבו הקצוות חדים
  2. סכין עם שינון שבו הקצוות מעוגלים

הסוג השני הוא סכין עם שינון בעל קצוות מעוגלים (סכין ירקות משונן עגול), שנועד ליצור יותר זוויות חיתוך כדי להשיג תוצאות חיתוך יעילות יותר, להקנות עמידות ממושכת לחדות הלהב ולהאט את התקהותו.

להב סכין משונן עם קצוות חדים (בצורת שפיץ) הוא טוב יותר, ויעילותו עולה ככל שדפוס השינון שלו כולל קשתות עמוקות ורחבות יותר. כפועל יוצא ישנן פחות שיניים לאורך הלהב.

שכשחותכים בסכין משונן מפעילים כוח מטה בלחיצה על הסכין. כוח זה מתפזר ומתחלק לאורך כל הלהב. ככל ששינון הלהב צפוף יותר, ויש יותר שיניים לאורכו, כך מקבלת כל שן חיתוך בודדת פחות כוח.

זו גם הסיבה שלהבים עם פחות שיניים יחתכו בקלות רבה יותר את המזון. לחץ על הסכין מוביל לכך שקצוות השיניים שבלהב מנקבות את החומר הנחתך. ככל שקשת השינון עמוקה ורחבה יותר, כך הכוח המופעל יתפשט על פני השטח הקיים בשינון.

סכין ירקות קצר משונן מגיע בד"כ עם להב באורך של 10 עד 14 ס"מ. נוחות האחיזה בידית חשובה כמעט כמו חדות הלהב. הסכין צריכה להיות קלת משקל ונוחה לאחיזה.

סכין חד כתער

קטגוריה נוספת העומדת בפני עצמה היא של סכינים עם להב סופר סלייסר - בעל חוד גלי ושינון הפוך (בולט החוצה) Reversed Scalloped Blade – .

מדובר על קטגורית סכינים בהם חוד הלהב הוא קשתי כלפי חוץ הלהב (על פני לתוך הלהב). הלהב מושחז מצד אחד בלבד ולכן חד יותר. הוא נועד לחתוך כתער וללא מאמץ את כל סוגי הירקות, כמו גם לחמים פריכים, בשרים וגבינות.

סכין בקטגוריה זו הוא סכין ירקות חדה לעבודה מאומצת. מתאים במיוחד לחיתוך ירקות לסלט, ולהכנת כריכים. הלהב הרחב עם הקצה הגלי אידאלי למריחת ממרחים.

זהו ללא ספק סכין הירקות הייחודי ביותר. הלהב המסולסל שלו, בעל הצורה המיוחדת, הוא חד כתער ממש, ומאפשר חיתוך חלק ואחיד (ללא קריעת קצוות כמו בסכין עם שינון).

אנשים רבים מבלבלים סכין מקטגוריה זו עם סכין משוננת, אבל למעשה סוג להב זה הוא ההיפך מסכין משונן, שעקרון הפעולה שלו הוא בעצם כמו משור.

השינון ההפוך הבולט בקצה חוד הלהב הגלי, מייצר להב חיתוך אפקטיבי יותר גם כשמשווים אותו ללהב חלק רגיל באותו האורך.

ניתן להתרשם כבר מהחיתוך הראשון (ואילך): לקלות בה הוא חותך בשרים, גבינות, עגבניות ושאר ירקות לפרוסות דקות ביותר.

במילים אחרות: אם מכינים כריך, ניתן לחתוך את הבצל, לפרוס גבינה, לקצוץ את החסה ואפילו למרוח ממרח – ביעילות ובקלות.

מאיפה לקנות סכין חיתוך?

"סושף – כלים מבית טוב" היא החנות המובילה בישראל לכלי מטבח וסכיני שף האיכותיים ביותר. מדובר בחברת ייבוא ותיקה המתמחה במוצרים מהשורה הראשונה בעולם.

אתר סושף הוא חנות אונליין לאביזרי מטבח הגדולה והאיכותית בישראל, הכוללת מגוון אלפי מוצרים איכותיים למטבח, מטובי היצרנים האירופאים (ולא רק...) במחירים המשתלמים ביותר ובזמינות גבוהה, ישירות ממחסני היבואן.

בסושף תמצאו מגוון רחב של מוצרים ממותגים מובילים בחדשנות וביצירתיות, מטובי היצרנים, שיותירו חותם של איכות. המוצרים ייחודיים או פשוט טובים יותר.

בסושף מאמינים כי כל אדם זקוק למידע, לכלי הבישול או לרכיבים שאספה החברה ולהפיק מהם תועלת והנאה (לא רק העילית הקולינארית).

כאשר פוגשים ב"בשלנים" בחנות או באתר רואים בבירור שבסושף בוחרים בכלים מקצועיים ואיכותיים, שיקלו על כל לקוח חובב בישול ואפייה, למצוא פתרון מושלם לצרכיו הקולינריים (או כמתנה ייחודית לקרוב או חבר).

גם אלו שאינם נמנים על אוהבי הבישול והאפייה, לא יישארו אדישים למבחר הייחודי והאיכותי של הכלים והאביזרים למטבח המוצעים בחנות של סושף - הבית של הבשלנים.

כיבואנים, סושף תמיד מעוניינים בטכנולוגיות ופיתוחים חדשים בעולם הקולינארי, אולם עליהם להוכיח עצמם בפני החברה. מטרת החברה לעולם לא תהיה למכור כלים אופנתיים, בעלי שימושים מפוקפקים (אלו כבר תופסים מקום רב מדי במדפים), או גם להתמקד רק במחיר - ולהתפשר באיכות.

בסושף מקדישים תשומת לב רבה לעמידות ועיצוב המוצר, ומציעים מגוון רחב ממוצרי היצרנים הטובים בעולם.

יעילות מבנה השינון של להב סכין ירקות משונן

 

 

 

בסושף מקווים שהאתר עוזר לכם למצוא את המידע, השירות או המוצר אותו אתם מחפשים. אנא, היו סבלנים, כי האתר גדל ומשתפר באופן מתמיד. אם אינכם יכולים למצוא את מבוקשכם, פשוט שילחו מייל.

בסושף מקווים לספק לכם כלים - שיעוררו את בישולכם לחיים!

החזון של סושף: להיות משאב יוצא דופן לטבח החובב והמקצועי.

סו-שף מספקת שרות ייחודי, מתמחה בייבוא ושיווק ציוד בישול ואפייה קלאסיים ומקצועיים, ומחזיקה בחדר תצוגה ובחנות הזמנות מקוונת.

להתייעצות מקצועית צרו קשר במספר הטלפון: 050-5435510.