כיצד לבחור אבן השחזה
אבן השחזה רטובה (Japanese Whetstones) הנה אמצעי ההשחזה המוערך והאיכותי ביותר הקיים בשוק להשחזה, חידוד ושימור חדות להב מיטבית, במיוחד לסכיני שף יפניים עם פלדה בקשיות גבוהה
אז איזו אבן השחזה לבחור? זו שאלה שאנו נשאלים לעיתים תכופות, ואכן מקובל לסווג את אבני ההשחזה לפי דרוג גרגר (Grit) האבן:-
- גרגר גס – עובי גרגר 120 עד 600 - משמש לתיקון פגיעות מכניות בלהב (סימני מכות או צ'יפים בלהב)
- גרגר בינוני - עובי גרגר 800 - 1000 - משמש בעיקר לתחזוקה ושחזור חדות הלהב (מוגדר גם כטיפול חודשי)
- גרגר עדין - עובי גרגר 2000 - 3000 - משמש לגימור לחדות הלהב (מוגדר גם כטיפול שבועי)
- גרגר לחדות גבוהה - עובי גרגר 5000 - 8000 - משמש לקבלת חדות גבוהה ופוליש להב
לחלופין מוצע לבחור את האבן על פי סוג הלהב שתרצו להשחיז:-
- לסכיני פירוק –
- השחזה עמוקה ותיקון חוד 120-240
- השחזת תחזוקה שוטפת 500-1000
- גמר השחזה 1500-2000
- סכיני עזר –
- השחזת תחזוקה שוטפת 500-1500
- גמר השחזה 1500-3000
- קופיץ לבשר ועצמות -
- השחזת תחזוקה שוטפת 240-400
- גמר השחזה 800-1500
- סכיני שף איכותים -
- השחזת תחזוקה שוטפת 1000-3000
- גמר השחזה ופוליש 5000-8000
על אופן השימוש באבן השחזה רטובה – ניתן לקרוא במאמר כיצד משחיזים סכין שף יפני
כל הזכויות שמורות© סושף®