אבן ליישור אבני השחזה לסכינים
אבן מיישרת היא פריט משלים להשחזה באמצעות אבן השחזה רטובה Whetstone (אבן מים יפנית). זו אבן גסה ועוצמתית ברמת גרעון 80, ליישור אחיד של אבני השחזה רטובות.
כשמשחיזים סכינים באמצעות אבן השחזה רטובה Whetstone, חשוב שפני אבן ההשחזה יהיו שטוחים, ישרים ואחידים. במהלך השחזת הסכין על האבן הרטובה - הנעת להב הסכין בתנועות ההשחזה הלוך וחזור יוצרת שקעים וחריצים באבן
לקבלת תוצאות השחזה תקינה, יש להקפיד להשתמש באבן מיישרת לפני כל השחזה באבן השחזה רטובה, מיד לאחר השרית אבן ההשחזה במים. יש ללטש את פני אבן ההשחזה באבן המיישרת, על מנת ליישר את משטח ההשחזה
- מידות האבן 10*8.5 ס"מ עובי 3 ס"מ
- תוצרת ווסטהוף גרמניה
- יצרן: Wusthof, Germany
- סדרה: השחזת סכינים ®Wüsthof
- סוג: אבן השחזה
- סוג אבן: אביזרים לאבנים
- תוצרת: גרמניה
ווסטהוף דרייצק - סכיני מטבח לחיים
בכל העולם, כאשר אומרים סכין, השם הראשון שצץ יהיה – ווסטהוף דרייצק. סמל הקילשון (דרייצק) המפורסם המתנוסס על מוצרי החברה, הפך לאחד מסימני המסחר המוכרים ביותר בעולם כיום – כמייצג סמל של עיצוב, שימושיות, ואיכות ללא פשרות.
Made in Germany
חברת ווסטהוף, שהוקמה בשנת 1814 בסולינגן גרמניה, מובילה את הסטנדרט העולמי בייצור סכיני מטבח, והינה תאגיד יצור הסכינים הגרמני הגדול והנפוץ בעולם. חברת ווסטהוף מקדימה במשאבים, מיכון ומחקר את מתחרותיה, וכך סגסוגת הפלדה ממנה עשויים הסכינים היא ללא ספק המשובחת מסוגה - מבטיחה חדות גבוהה ביותר לסכין, וגם מקיימת.
סכין חדה תמיד
המסר שלנו: "ווסטהוף – תמיד חד" מועבר באמצעות ייצור סכיני מטבח מהטובים בעולם – חדים יותר, וכאלה שיישארו חדים לזמן ממושך יותר מהסכינים שהכרתם עד היום. כשאחרים מרוצים, אנחנו תמיד דוחפים קדימה להגדרת חוד להב סכין, מאתגרת ופורצת גבולות, אך נשענת על מסורת של איכות. בטח תסכימו אתנו שסכין הינו כלי העבודה העיקרי לכול מי שעובד במטבח ביתי או מקצועי. סכין איכותית פשוט משפרת את איכות החיים – מאפשרת עבודה מהירה, מהנה ובטוחה, באמצעות להב חד המפיק חיתוך מדויק ונטול מאמץ. ולכן חשוב לדעת שאיכות הסכין נמדדת על פי קשיות או חוזק הפלדה, שיקבעו את חדות הלהב ומשך הזמן שהלהב יישמר חד.
באחריות
סכין ווסטהוף שתרכשו, מגובה ב- 25 שנות אחריות בינלאומית, כך שתוכלו להיות בטוחים שקניתם סכין שתלווה אתכם כברת דרך ארוכה. אם גם אתם שוקלים לרענן את סכיני המטבח שלכם, ולהחליף את הסכינים הישנות והקהות בחדשות, כדאי שהפעם תצטיידו בסכין חדה ואיכותית, שתבטיח לכם עבודה מהירה ונוחה ותלווה אתכם לזמן ממושך, מבלי שתצטרכו לקחת משכנתא
זה אך טבעי שסכיני מטבח יאבדו את חדותם המקורית עם השימוש במשך הזמן, ויידרש להשחיז את הסכין מחדש.
סכינים טובים הם השקעה לכל חיים - ולכן הם צריכים להיות מטופלים כראוי ובמסירות. סכינים באיכות גבוהה ישמרו החדות שלהם לזמן ממושך אם טופלו כראוי. עם זאת, לפני שאתם מתחילים מחפשים שירות השחזה מקצועי - ברגע שהסכינים שלכם איבדו אפילו צל של החדות המקורית שלהם - ישנם צעדים רבים שאתם עצמכם יכולים לנקוט כדי לתחזק ולהשחיז את להבי הסכינים שלכם.
הנה כיצד ביכולתכם להבטיח כי סכיני Wusthof שברשותכם יהיו תמיד במצב הטוב ביותר האפשרי:
טיפול סכין יומי
בכל פעם שאתם ניגשים לסכינים שלכם על מנת להשתמש בהם, כדאי להקדיש חלק מתשומת הלב שלכם לאופן התחזוקה שלהם כך שלא יאבדו את החדות שלהם. אם תתחזקו את הסכינים שלכם בתבונה, חדות הלהב של הסכינים תישמר למשך הזמן הארוך ביותר האפשרי. בתגובות הלקוחות שלנו, תמיד יש אנשים המדברים בהתלהבות על הסכינים שלנו אותם קנו כבר לפני 20 שנים ואף יותר ועדיין משתמשים בהם מידי יום!
הטיפול השוטף בסכינים כולל שטיפה ידנית של להב הסכין, שכן סכינים איכותיים אינם שייכים לשטיפת כלי המטבח במדיח הכלים. ניתן למצוא בלינק המצורף טיפים נוספים לתחזוקת הסכינים, ולדעת מדוע סכיני מטבח האיכותיים של ווסטהוף אינם צריכים שטיפה וניקוי במדיח.
קרש חיתוך מתאים
הצעד הראשון שאתם יכולים לעשות כדי למנוע מן הסכינים שלכם להתקהות במהירות, הוא לוודא שאתם חותכים על גבי קרש חיתוך מתאים. הטובים ביותר הם קרשי חיתוך מעץ או מפלסטיק. לתשומת ליבכם משטחי חיתוך מבמבוק, שייש ואבן או זכוכית אינם מתאימים, והחיתוך עליהם יגרום ללהב סכינכם להתקהות במהירות
השחזה רגילה
אנו מציעים מגוון של אביזרי תחזוקת להב והשחזה, מתוצרת ווסטהוף או אחרים התואמים לקשיות הפלדה של הסכינים שלנו. אביזרים אלו שתוכננו במיוחד לשימושכם בתחזוקה אישית שוטפת, הם קלים ונוחים לשימוש ועושים בדיוק את מה שהם אמורים. אם הלהב אבד במקצת את חדותו, עליכם להשתמש במוט פלדת ההשחזה (נקרא גם מוט השחזה או מוט חישול). התרשים בכותרת מדגים שתי טכניקות פשוטות לשימוש במוט ההשחזה כראוי. אם להב הסכין התקהה, והשימוש במוט ההשחזה לא משחזר את חדותו, תוכלו לשחזר את החדות המקורית של הסכין שלכם עם אחד ממשחיזי הסכינים שאנו מציעים. בניגוד למוט ההשחזה, משחיז סכינים מסיר חומר מפלדת הלהב על מנת לשחזר את זוית החוד (החורפה) ולהביא את להב הסכין להיות חד מחדש.
צפו גם בסרטון הוידאו שלנו ב- YouTube "איך לחדד סכין שף עם שטול"
גם הסכין הטוב ביותר הופך בהדרגה עם השימוש, לפחות חד. לתחזוקת הלהב ולהשגת חדות להב מיטבית, אנו ממליצים על שימוש באבני השחזה יפניות רטובות. לא יהיה מוגזם לקבוע כי אבני השחזה יפניות רטובות Japanese Whetstones) הינן אמצעי ההשחזה המוערך והאיכותי ביותר הקיים בשוק).
אבני השחזה יפניות רטובות הן אמצעי השחזה היעיל ביותר להשחזה ידנית של סכינים יפניות מפלדה בקשיות גבוהה, אך בהחלט מתאימות גם להשחזת סכינים "מערביות". ככל שתצברו ניסיון ומיומנות בהשחזת סכיניכם באבן – אתם תוכלו להגיע ללהב מושחז חד יותר אף מהשחזתו המקורית.
שפים יפנים מקדישים תשומת לב מיוחדת להשחזת סכיניהם, והנוהג המקובל אצל רבים משפים לסושי הוא להשחיז את סכיניהם על האבן, בתום כל יום עבודה. באופן אידאלי, מומלץ להשחיז את להבי סכין יפנית כשהם עדיין חדים יחסית, כך תידרשו להקדיש להשחזת להב הסכין על אבן רטובה בין 5 ל- 10 דקות עבודה בלבד.
מקובל לחלק את אבני ההשחזה לשלוש קטגוריות כלליות, לפי סיווג הגרגר Grit:-
- גרגר גס – עובי גרגר 240 - משמש לתיקון פגיעות מכניות בלהב (סימני מכות או צ'יפים בלהב)
- גרגר בינוני - עובי גרגר 1000 - משמש בעיקר לתחזוקה ושחזור חדות הלהב (מוגדר גם כטיפול חודשי)
- גרגר עדין - עובי גרגר 3000 - משמש לגימור לחדות הלהב (מוגדר גם כטיפול שבועי)
- גרגר לחדות גבוהה - עובי גרגר 8000 - משמש לקבלת חדות גבוהה ופוליש להב
הנחיות שימוש והשחזה:
- בטרם ההשחזה, השרו את אבן ההשחזה הדו-צדדית במים, למשך 10 דקות לפחות, או עד להפסקת הופעת הבועות
- אם משטח אבן ההשחזה אינו ישר (קיים בו שקע אן חריצים), השתמשו לפילוס משטח אבן ההשחזה. באבן תיקון קטנה, וכך תימנעו נזק ללהב ותוכלו להגיע לתוצאות ההשחזה הרצויות
- הניחו את אבן ההשחזה בתוך בסיס (אם אין לכם בסיס השתמשו במגבת), והציבו על גבי משטח שטוח
- הרכיבו את האביזר (מכוון השחזה) לשמירת זווית ההשחזה ע"ג גב הסכין (מומלץ עד שתצברו מספיק ניסיון לשמירת זווית קבועה ללא מכוון זווית ההשחזה)
- אם אינכם יודעים את זווית השחזה המדויקת של להב הסכין שלכם, אז מומלץ כלל האצבע הבא:
- לסכין יפנית השתמשו בהשחזה בזווית של כ-°15 (ראו באיור)
- לסכין מערבית השתמשו בהשחזה בזווית של כ-°20
- הניחו את הסכין לרוחב ובאלכסון אבן ההשחזה (בזווית של כ- 60-70 מעלות לאבן), ותוך אחיזה יציבה (כמתואר באיור) החליקו את הסכין בתנועות מעלה מטה, על גבי אבן ההשחזה
- הפכו את להב הסכין וחיזרו על פעולת ההשחזה מצידו השני של הלהב
- השלימו שלב זה, והסירו שאריות פלדה, בהחלקה של הלהב על גבי האבן במשיכות לאחור בלבד, משני צידיו
- כעת היפכו את האבן לצידה השני והעדין יותר (מס' גריט גבוה יותר) וחיזרו על כל שלבי ההשחזה
טיפים להשחזה באבן רטובה:-
- הימנעו מהשחזת הסכין כשהיא שטוחה וקרובה לפני האבן, או בזווית השחזה חדה מידי – אתם עלולים גם לקבל חורפת להב דקה מידי, וכתוצאה מכך חוד להב חלש ושביר, וגם לגרום לשריטות על דופן להב הסכין
- הקפידו שפני האבן יהיו רטובים, לכל משך תהליך השחזת הסכין. פשוט התיזו מעט מים על האבן מידי פעם, ואל תפנו את הצטברות החומר הכהה שנוצר על האבן במשך כל תהליך השחזת הלהב. החומר הכהה הוא תערובת גרגרי פלדה ואבן שמסייעים להשלמת תהליך ההשחזה
- בתהליך ההשחזה אתם יוצרים שריטות על פני המתכת של חוד הלהב בהשחזתו על האבן הגסה, ואז מחליקים את אותן השריטות עם אבן - עובי גרגר בינוני ועדין, עד לקבלת להב חלק וחד באבן בגרגר העדין ביותר. שמירת זווית השחזה קבועה של להב הסכין על האבן, היא קריטית לאורך כל תהליך ההשחזה. לקבלת תוצאת ההשחזה הטובה ביותר האפשרית, מומלץ להתקדם בהשחזה במספר שלבים מאבן השחזה בגריט גס ועד עדין, ומוצע להשתמש באבנים בעובי גרגר כדלקמן – #240 - #1000 - #3000 - #8000
הנחיות תחזוקה:
- לפני השחזת הסכין – החליקו את פני אבן ההשחזה, משני צידיה, באמצעות אבן מיישרת
- בתום כל השחזה שיטפו את אבן ההשחזה במי ברז זורמים, וייבשו אותה
- יש לשמור את אבן ההשחזה במקום יבש, ולהימנע מחשיפתה לאור שמש
- תנאי אחריות היצרן מפורטים בגב האריזה