סיר נירוסטה לקוסקוס Ibili
סיר קוסקוס נירוסטה תוצרת Ibili ספרד, בנפח 6.5 ליטר, איכותי ועמיד למשך שנים רבות וטובות של בישול, ומתאים גם לשמש כסיר אידוי לירקות ועוד
סיר קוסקוסייר עשוי במלואו מפלדת אל חלד, מורכב משני חלקים (בשתי קומות) וכולל סיר תחתון, חלק עליון עם מסננת לאידוי גרגרי הסולת, ומכסה נירוסטה
סיר קוסקוס ברמת גימור גבוהה, וכולל תחתית סנדביץ, להולכת חום מיטבית, ידיות נירוסטה קצרות (זוג לסיר וזוג למסננת) לעמידות ממושכת ואחיזה בטוחה
בדופן מכסה הנירוסטה נמצאים חרירי שחרור אדים לצד
תכונות מרכזיות של סיר קוסקוס Ibili:-
- מידות:- קוטר 24 ס"מ | נפח 6.5 ליטר
- עשוי במלואו מפלדת אל חלד
- סיר מושלם להכנת קוסקוס ולאידוי ירקות
- נוח לשימוש וקל לניקוי, ומתאים לכל סוגי הכיריים לרבות אינדוקציה, ולשימוש גם בתנור אפייה
- מתאים לשטיפה וניקוי במדיח כלים
- תוצרת Ibili ספרד
- יצרן: Ibili, Spain
- סדרה: כלי בישול
- סדרה: Ibili®Stainless
- סוג סיר: סיר בישול, סיר אידוי
- מבנה: עגול
- תכונות הסיר: ידיות לא מתחממות בכיריים, מתאים לתנור, מתאים למדיח, מתאים לאינדוקציה
- ציפוי: ללא ציפוי
- איכות: סטנדרט אירופאי
- מתכת הבסיס: נירוסטה
- תוצרת: ספרד
IBILI היא מהמותגים המובילים באירופה, ומפיצים של כלי מטבח ביותר מ- 75 מדינות. קולקציות אביזרי מטבח וכלי הבישול, אפייה ושוקולד, שתיה חמה ואביזרי בר ויין ועוד, כוללות את כל מה שאתם צריכים למטבח הביתי באיכות ללא פשרות
הוראות שימוש בסירים ובמחבתות מנירוסטה
פלדת אל-חלד "נירוסטה", היא פלדה המכילה מעט פחמן, ולפחות 10% תוספת כרום. עובי שכבת הכרום משתנה, אך עצם הימצאותה של שכבה דקה למדי, דיה להגן על המתכת מפני החלדה. יצרנים אחדים משפרים את עמידות המתכת, על ידי הוספת אלמנטים כגון ניקל וחנקן. משך חיי הנירוסטה הוא ארוך יחסית, והיא אף ניתנת למיחזור.
מאחר ונירוסטה היא מתכת אנרטית, המאפשרת שמירת היגיינה, וקלה לניקוי ותחזוקה – היא בחירה טבעית ליצור כלי בישול מקצועיים. כלים אלו עשויים לרוב פלדת אל-חלד מסוג 18/10 (סימן זה מעיד על תוספת של 18% כרום וניקל, החיוניים למניעת קורוזיה), ותחתיתם מורכבת ממבנה רב שכבתי (הכולל בסירים איכותיים, מתכת נוספת בעלת תכונת מוליכות חום), להולכת חום אחידה – וככאלה הם בנויים להישמר לשנים
הנחיות לשימוש ותחזוקה בסירים ומחבתות מנירוסטה
- יש לחמם את הכלי באופן הדרגתי, ולהימנע מחשיפתו למכות חום חזקות
- אין לחמם כלים ריקים ללא תכולת מזון
- יש להימנע מחימום יתר – כלי נירוסטה שחומו עולה מעל ל-300 מעלות צלזיוס, עלול לשנות את גוון צבעו ולהיווצרותו של פגם אסטטי (למרות שהתופעה אינה פוגעת בביצועי הכלי ובאיכות התבשיל בו)
- במהלך הבישול, כשמוסיפים מלח לתוך הכלי, יש להוסיפו רק לאחר שהמים בכלי רתחו, ולהקפיד על ספיגתו המלאה של המלח
- למניעת קורוזיה ושימור תכונות של סירים ומחבתות נירוסטה:
- יש להקפיד ולרחוץ את הכלים במים חמים עם דטרגנט (סבון) נייטרלי (שאינו מכיל כלור או חומרים אלקלינים), ומיד לייבש היטב בנייר סופג
- יש להימנע משימוש בחומרי ניקוי המכילים כלור (כגון מלבינים למיניהם)
- אין לאחסן בכלי מזונות חומציים ובמיוחד כאלו המכילים מלח, חומץ, עגבניות או לימון וכיו"ב
- יש לעיין בעלון ההוראות המצורף למוצר
בתום הבישול בסירים ומחבתות נירוסטה:-
- לאחסן את הכלים במקום יבש
- אין לאחסן בכלי מזונות חומציים כאלה המכילים מלח, חומץ, עגבניות או לימון וכיו"ב
- במידה ונעשה שימוש במדיח כלים, יש לנגב היטב ידנית את הכלים, מיד בתום סבב הניקוי במדיח, גם אם הם נראים יבשים
- מומלץ לעיין בעלון ההוראות המצורף למוצר
כל הזכויות שמורות © סושף ®