מחבת ברזל קלאסי FERRUM תוצרת Lacor ספרד
מחבת טיגון מקצועי מברזל טבעי מסדרת FERRUM Iron Steel תוצרת Lacor ספרד, אוצר אמיתי גם למטבח הביתי שלכם
זהו מחבת טיגון מקצועי במבנה קלאסי, עשוי 100% ברזל טבעי, עם משטח בישול חלק ודפנות מעוגלות ללא זוויות חדות, מה שמאפשר להחליק את המזון בקלות מן המחבת ישירות למנה או לצלחת
מחבת ברזל זו מגיעה ללא ציפוי לא דביק, כך שאין מצב שהיא תיפגם משריטות או התקלפות. מנגד, לאחר הכנה ראשונית המשטח הופך לנוגד הדבקה, וככל שתמשיכו ותטגנו במחבת התכונות נוגדות ההדבקה שלו - ילכו וישתפרו באופן טבעי, עם השימוש
אם אתם חובבי הז'אנר של מחבתות ברזל שילוו אתכם לכל החיים - זו ה..מחבת בשבילכם
מחבתות הברזל הטבעי שלנו פשוט ידהימו אתכם באיכותם הגבוהה – הם אוגרים ומעבירים את החום באחידות, ויתנו לכם תוצאות טיגון ובישול מעולות, הם חזקים ביותר ובנויים לשרוד, והם מתאימים לכל סוגי כיריים.
למחבתות אלו יש תכונות מעולות במחיר נוח וממש כדאי. המחבת מוצק ועמיד במיוחד (זה בהחלט אחד המוצרים "לכל החיים"), שטח הפנים שלו חלק ואחיד, יש לו ידית ארגונומית ארוכה וחזקה שמונגשת בזווית נוחה לאחיזה וניעור בהקפצה, והדפנות שלו אינן גבוהות מידי לגישה נוחה עם תרווד, והן משופעות קלות בזווית מתאימה להחלקת התכולה ישירות מן המחבת לצלחת, ועם זאת הן גבוהות דיין למנוע התזות. כשתטגנו בה ביצים – הן פשוט יחליקו בסיום מן המחבת, מאכלים שתבשלו בה יתקרמלו וישתחררו בקלות, ואפילו מומלץ לצרוב במחבת זו סטייקים, שיתקבלו עם קרום פריך ביותר.
הדבר הראשון שחשוב לדעת על מחבת הברזל הוא שכמו ברזל יצוק הוא צריך להיות מטופל ומשומן בתהליך חשיפה לחום, על מנת לעטוף אותו בשכבת הגנה מפני החלדה, וגם להקנות לו ציפוי נון סטיק טבעי
המחשבה הראשונה שחולפת במוחנו על הטרחה בטיפול במחבת, נוטה לדחות את הרעיון, אבל במחבת זו זה באמת פשוט יחסית. לקבל תכונות של נון סטיק עם ביצועים מעולים של מניעת הידבקות במחבת ברזל טבעי, זה עניין פשוט ודי מהיר
אמנם מחבת זו קצת כבדה, ודורשת הכנה ראשונית ותחזוקה בתום כל שימוש – שטיפה ידנית בלבד ושימון קל עם מעט נייר ספוג בשמן. עם זאת חשוב לציין כי הטיפול מחבתות מסוג זה אינו מסובך, וברגע שמעבירים אותה לעבודה, המחבת מתמסרת בקלות ואתם תהיו אסירי תודה, מכיוון שמחבת זו תלך ותשתבח בטבעיות עם השימוש, בטיגון טוב יותר וניקוי קל יותר. ראוי לציין כי מחבת זו תעמוד גם בתנאי שימוש מאתגרים ואף מתנקה בקלות
מרקם הברזל הטבעי במחבת זו, אינו צבוע או מכוסה בציפוי כלשהו, ולכן נראה בגווני אפור בהיר, לפני הכנתו לשימוש בתהליך ה- Seasoning (חשיפה לחום גבוה בהכנה לשימוש, שתגרום למשטח הברזל להפוך לכהה עד שחור)
המחבת עמיד אף במקורות חום עזים, כולל אינדוקציה
הדבר השני שכדאי לדעת על מחבת הברזל הוא שככל שתשתמשו בו - התכונות נוגדות ההדבקה שלו ילכו וישתפרו באופן טבעי, עם השימוש
תכונות מרכזיות של מחבת ברזל קלאסי FERRUM תוצרת Lacor:-
- לבחירתכם מחבתות מחבת ברזל קלאסי FERRUM בגדלים הבאים:-
- קוטר 20 ס"מ | גובה 3.5 ס"מ | משקל 798 גרם | תכולה 0.8 ליטר
- קוטר 24 ס"מ | גובה 4.5 ס"מ | משקל 1.19 ק"ג | תכולה 1.1 ליטר
- קוטר 26 ס"מ | גובה 4.5 ס"מ | משקל 1.45 ק"ג | תכולה 1.35 ליטר
- קוטר 28 ס"מ | גובה 5.0 ס"מ | משקל 1.58 ק"ג | תכולה 1.5 ליטר
- קוטר 32 ס"מ | גובה 5.3 ס"מ | משקל 1.91 ק"ג | תכולה 1.9 ליטר
- קוטר 36 ס"מ | גובה 5.5 ס"מ | משקל 2.48 ק"ג | תכולה 2.4 ליטר
- קוטר 40 ס"מ | גובה 5.8 ס"מ | משקל ק"ג | תכולה 2.9 ליטר | נפח המוצר חורג מגודל האריזה שניתן לשלוח בפיקאפ, ונדרש משלוח או איסוף עצמי ממחסננו
- מחבת מקצועי באיכות פרמיום
- עשוי עבודת יד מ- 100% ברזל טבעי (made of iron, not steel)
- מתאים במיוחד לחובבי ז'אנר כלי הברזל ויציקת ברזל
- מחבת לבישול בריא ואורגני
- משטח המחבת ללא ציפוי
- עובי דופן 2.5 מ"מ
- עמיד גם בבישול בטמפרטורות גבוהות
- דורש הכנה ראשונית תהליך seasoning
- בטיפול פשוט ותחזוקה נכונה ניתן ליהנות מהמחבת לכל החיים
- ידית המתכת המסומרת תתחמם במהלך הבישול, אך בעזרת כפפה או כיסוי לידית - תהייה נוחה למגע
- מתאים לכל סוגי מקורות החום, כולל אינדוקציה
- אינו מתאים לשטיפה במדיח כלים
- תוצרת Lacor ספרד
- יצרן: Lacor, Spain
- סדרה: כלי בישול
- סדרה: Lacor®Ferrum
- סוג מחבת: מחבת טיגון
- ציפוי: ללא ציפוי
- איכות: מקצועי
- מתכת הבסיס: ברזל
- תכונות מחבת: מתאים לתנור, מתאים לאינדוקציה
- תוצרת: ספרד
חברת LACOR הספרדית, מייצרת כלי מטבח מקצועיים באיכות מעולה לשוק המוסדי כבר כ-60 שנה. מדיניות הפיתוח והייצור של החברה שואפת לחדשנות מתמדת, והתאמת הכלים לדרישות השוק, על מנת לספק כלים באיכות בלתי מתפשרת כשלפניה מוצבת מטרת השגת שביעות רצון לקוחותיה
מחבתות אלו עשויות 100% ברזל טבעי מחוסם בטמפרטורה גבוהה בכבשן, אידיאלים לטיגון ובישול, ולהשחמת ו"סגירת" בשר. במטבח מקצועי, הם אף משמשים לבישול במקורות חום גבוהים ביותר (כולל אינדוקציה)
הנחיות תחזוקה לפני השימוש הראשון במחבת ברזל:
- יש לנקות היטב את הכלי במים חמים עם סבון, לשטוף היטב במים זורמים ולנגב ביסודיות
- לאחר השטיפה, יש להניחו על הכיריים, לשפוך לתוכו כ-1 ס"מ של גובה שמן, ולחמם אותו למשך חמש דקות
- שיפכו את השמן מתוך המחבת לכלי חיצוני (זהירות – השמן חם!)
- נקו היטב ובזהירות עם נייר סופג את המחבת משאריות השמן
- כעת המחבת מוכן לשימוש
הנחיות לשימוש ותחזוקה שוטפת של מחבת ברזל:
- לחמם היטב לפני השימוש בלהבה נמוכה עד בינונית
- כשמטגנים מוסיפים מעט שמן כשהמחבת חמה
- אין להשאיר מזון במחבת בתום השימוש
- למניעת קורוזיה ושימור תכונות המחבת: -
- יש להקפיד ולרחוץ את המחבת במים חמים ללא סבון, ולייבש בנייר סופג.
- יש להקפיד על ייבוש מוחלט לאחר הניקוי והשטיפה, ולשמן קלות, וזאת ע"מ למנוע כתמי חלודה
- טיפ:- ניתן להחזיר את המחבת לכיריים או תנור למס' דקות נוספות, להשגת ייבוש מוחלט.
- לאחסן במקום יבש ללא כל כיסוי כדי למנוע "הזעה" הגורמת לחלודה.
- אם במהלך השימוש המחבת הופכת דביקה, או שמזון נדבק – יש לחזור על תהליך הכנתה לפני השימוש הראשון, והמחבת תהיה שוב מוכנה לשימוש
אזהרות:-
- השימוש במחבת בחום מאד גבוה עלול לגרום לצריבה והידבקות של מזון למשטח, ובנוסף השארתו חשוף לחום גבוה לזמן ממושך עלולה לגרום לעיוות במחבת
- ייבוש חלקי או אחסנה בתנאי לחות – עלולים לגרום להופעת כתמי חלודה על פני המוצר. ניתן להסיר את כתמי החלודה ע"י שפשוף בסקוטש, שטיפה וניגוב במטלית יבשה, ושימון מחדש (שכבה דקה בלבד, תוך הקפדה על ספיגת השמן בתוך המחבת), ולאחר מכן "שריפת" המחבת בתנור למשך שעה בחום מקסימלי ,וזאת על מנת ליצור שכבת "מגן וציפוי" עד שהמשטח מקבל גוון שחור (חזרה על פעולת החימום בתנור - תביא לקבלת גוון כהה יותר)
- כשהמחבת חמה יש לגעת בידית עם כפפה
- יש להרחיק מהישג ידם של ילדים