השוואת סכיני שף וסכיני מטבח תוצרת Wusthof גרמניה מסדרת Gourmet לעומת סדרת Classic
לעיתים קרובות אנו נדרשים לענות על ההבדלים בין סכיני השף מסדרת Wusthof Gourmet ומסדרת Wusthof Classic? ותשובתנו תמיד היא שבחירה בסכין Wusthof היא בכל מקרה בחירה טובה, כך שאינכם יכולים לטעות, הם הסכינים האירופאיות הטובות ביותר, כולן תוצרת גרמניה ומלווים באחריות יצרן ל- 25 שנה.
אך כדי שתהיה אף בחירה מצוינת עבורכם, חשוב שתתאימו ציפיות ותבחרו סכין מהסדרה שתתאים לכם. ועל כך ננסה לענות כאן כדי שתוכלו להחליט איזה סכין מטבח של Wusthof אתם צריכים לקנות, מסדרת הקלאסיק או גורמה?
ממבט ראשון סכיני השף מסדרת Wusthof Gourmet ומסדרת Wusthof Classic נראים מאד דומים, אולם קיימים ביניהם הבדלים משמעותיים, שחשוב להכיר לפני שתקבלו החלטה, כולל בעיצוב שלהם, בתכונות, בלהב, בחדות, במשקל, ואף כיצד הם מיוצרים וכמה מורכב לייצרם, ולבסוף במחיר
ההבדל המשמעותי ביותר הוא שסכיני סדרת קלאסיק של Wusthof הם סכינים מחושלים וגושניים (לעיתים מכונה גם מחוזק), ואילו סכיני סדרת הגורמה של Wusthof הם סכינים מוטבעים.
סכין קלאסיק עשוי בתהליך חישול מדויק מיחידה גושנית של פלדה עשירת פחמן, לעומת סכין הגורמה מוטבע שלהבו נחתך באמצעות קרן לייזר מתוך לוח/גיליון פלדה, כך שסכיני סדרת קלאסיק של Wusthof הם בעלי להבי כבד ועמיד יותר מסכיני הטבעת הלייזר בסדרת הגורמה
הבדלים נוספים הם:-
- לסכין מסדרת Wusthof Classic יש בולסטר מלא (טבעת חיזוק בנק' החיבור שבין הידית ללהב הסכין) – מכונה גם לעיתים כחיזוק גרמני, ומטרתו היא משולשת:
- מוכוון לאחיזת צביטה נכונה והגנה על אצבעות היד האוחזת בחיתוך
- משקולת מאזנת מרכזית
- חיזוק נקודת החיבור בין הידית ללהב הסכין
- הסכין מסדרת Wusthof Classic עשוי מיחידה אחת מלאה ורציפה מקצה מלוא הידית ועד קצה הלהב – מה שמספק לסכין איזון ועמידות מעולים
- להב סכין מסדרת Wusthof Classic מחושל בקשיות של 58° רוקוול לעומת קשיות של 56° רוקוול ללהב סכין מסדרת Wusthof Gourmet
- סכין מסדרת Wusthof Classic מושחז בהשחזת PEtec – השחזה לייזר רובוטית על אבן, שהיא השחזה חלקה, אחידה ומדויקת יותר, ובזווית השחזה חדה יותר
- סכין גורמה מציע להב מאותה פלדה עשירת פחמן, וידית ארגונומית מעוצבת באופן דומה לסכיני סדרת קלאסיק, אולם מחירו של סכין מסדרת Wusthof Gourmet הוא משמעותית נמוך יותר ומכוון לבשלן ביתי מתחיל
- למרות שסכין מסדרת Wusthof Gourmet מציע להב מוטבע שבנוי לשרידות גבוהה, הוא איננו חד, עבה, כבד, או עמיד כמו סכין מסדרת קלאסיק
סיכום שלנו:- שתי הסדרות כוללות סכיני מטבח איכותיות תוצרת גרמניה, המעוצבות כדי להתאים לסוגי לקוחות שונים
ללא קשר לסדרת הסכינים שתבחרו, צפו לקבל סכין באיכות גבוהה, חדה ואיכותית עם אורך חיים פנטסטי
סכיני סדרת קלאסיק של Wusthof מעוצבים לשימוש של טבחים ביתיים רציניים ושפים מקצועיים, המוכנים לשלם יותר עבור הסכינים האיכותיים בשוק
סכיני סדרת הגורמה של Wusthof מעוצבים עבור טבחים ביתיים המבקשים סכיני שף באיכות גרמנית, וביצועים גבוהים בתג מחיר נמוך משמעותית מסכיני סדרת קלאסיק
ההבדלים בין הסכינים מסדרת Gourmet וסדרת Classic
סכין מחושל לעומת סכין מוטבע
כשמדובר בסכיני מטבח, לאופן ייצורם יש השפעה משמעותית על איכות, ביצועי ומחיר הסכין
סכיני סדרת קלאסיק של Wusthof מיוצרים בתהליך מורכב בן למעלה מ- 40 שלבי ייצור שונים, במהלכו הם מעוצבים ומחושלים בחום מגוש יחידני של פלדת אל-חלד עם תכולת פחמן גבוהה. תהליך זה שתוצרו הוא להב קשיח, בעל קשיות גבוהה ועמיד ביותר
בתהליך החישול של סכיני סדרת קלאסיק נוצרת גם טבעת החיזוק ההיקפית מפלדה (בולסטר מלא המכונה גם חיזוק גרמני) - העיבוי בנקודת החיבור של הלהב לידית הסכין, ומטרתו היא משולשת:
- מוכוון לאחיזת צביטה נכונה ובטוחה, שמגנה על אצבעות היד האוחזת, ומונעת את החלקת הסכין מהיד אף בחיתוך נמרץ
- מהווה משקולת מאזנת מרכזית
- חיזוק נקודת החיבור בין הידית ללהב הסכין
סכיני סדרת הגורמה של Wusthof מיוצרים בתהליך הכולל 14 שלבי ייצור, במהלכם נחתך צורת להב הסכין באמצעות קרן לייזר מתוך לוח פלדה, בדומה לאופן שבו קורצים עוגיות מתוך בצק
סכינים מוטבעים הם קלים יותר במשקל, ואף ונחשבים כבעלי איכות נמוכה יותר מסכינים מחושלים. בנוסף, מכיוון שתהליך הייצור שלהם פשוט יותר, הם יהיו פחות יקרים באופן משמעותי
היות ומטרת השימוש בסכין מטבח היא לחתוך, לפרוס ולקצוץ מזון - קשיות הלהב הנה הגורם המשפיע ביותר על ביצועי הסכין – עמידותו ויכולתו לשמור על קצה חד. ככל שקשיות הלהב גבוהה יותר – ניתן להשחיז את הסכין לקצה בזווית חדה יותר. זאת מאחר וככל שהזווית חדה יותר – נוצר חוד ארוך ודק יותר, שעלול להתעקם או להישבר, אם הפלדה אינה קשה במידה מספקת.
סכיני סדרת קלאסיק של Wusthof מחושלים בקשיות של 58° רוקוול, ומושחזים ברובם בזווית של 15° בכל דופן, מה שגורם להם להיות חדים משמעותית מסכיני סדרת הגורמה, שמדורגים בקשיות של 56° רוקוול, ומושחזים ברובם בזווית של 20° בכל דופן
בנוסף סכיני סדרת Wusthof Classic (כמו כל הסכינים בסדרות המחושלות הנוספות) מושחזים בהשחזה המתקדמת ביותר בעולם הסכינים - השחזת PEtec (Precision Edge Technology) – השחזה לייזר רובוטית על אבן, שהיא השחזה חלקה, אחידה ומדויקת יותר, ובזווית השחזה חדה יותר
שורה תחתונה היא שההבדל המשמעותי ביותר בין סכיני שתי הסדרות הוא שסכיני סדרת קלאסיק של Wusthof הם סכינים מחושלים היצוקים מפיסה אחת של פלדה ומטופלים בחום, ואילו סכיני סדרת הגורמה של Wusthof הם סכינים מוטבעים. תהליך החישול של שסכיני סדרת קלאסיק מעצים את קשיות הפלדה ומשפיע על עמידותם, חדותם ואיכותם הכוללת
להב רציף מקצה הידית Full Tang
ערובה לסכין איכותי היא להב העשוי יחידה פלדה רציפה אחת, ללא חיבורים או ריתוכים, מקצה הלהב ועד קצה הידית, כשלוחה של הלהב, מה שמעניק יציבות אמינה ועמידות, ומבטיח שהלהב לא יתנתק מהידית, ואף מוסיף משקל ואיזון לסכין כמשקל נגד הלהב
רוב סכיני סדרת הגורמה (מאורך להב 10 ס"מ ומעלה), וכל הסכינים בסדרת קלאסיק עשויים יחידה פלדה רציפה אחת, אליה מחוברת ידית POM תלת מסומרת.
עם זאת בסכין סדרת קלאסיק פלדת הלהב מלאה על פני כל פני הידית, כך שהיקפה חשוף במלואו ומספק עמידות מרבית ומאוזנת. לעומת זאת, חלק הלהב בתוך ידיות סכיני סדרת הגורמה (מאורך להב 10 ס"מ ומעלה) אמנם עשוי יחידה פלדה רציפה אחת, אולם רק במחצית העליונה של הידית, כך שהפלדה בידיות סכיני סדרת הגורמה חשופה רק בחלקן העליון ומעט מאחור
סכיני מטבח קצרים בסדרת Wusthof Gourmet שאורך להבם קצר מ- 10 ס"מ (כולל), עשוי יחידה פלדה רציפה אחת שמשתרעת רק עד מחצית אורך הלהב, ולא עד קצהו. הידית בסכינים אלו קצרה יותר, ומחוברת ללהב עם שתי מסמרות בלבד
תכונות משותפות לסכיני שף ומטבח תוצרת Wusthof גרמניה מסדרת Gourmet וסדרת Classic
- פלדת הלהב – אף על פי שתהליכי הייצור של סכיני סדרת קלאסיק של Wusthof המחושלים שונים לחלוטין מייצור סכיני סדרת הגורמה מוטבעים, הרי שמרכיבי מתכת הלהב המשמשים לייצורם – זהים, ועשויים מאותה סגסוגת פלדת אלחלד ייחודית של Wusthof X50 Cr MoV 15
- ידית הסכין – החומר המשמש לייצור ידיות סכיני שתי הסדרות גם הוא זהה. הידיות עשויות מ- POM (Polyoxymethylene). זהו חומר מפולימר סינתטי בעל מבנה מולקולרי הדוק, ולכן עמיד ביותר, כך שידיות הסכינים לא יהיו נקודת כשל ואף צבען לא ידהה עם השימוש
- עיצוב דומה – במבט חטוף אתם עלולים שלא להבחין בכל הבדל בין סכיני השף מסדרת Wusthof Gourmet ומסדרת Wusthof Classic, מכיוון שמבנה והצורה שלהם מאד דומים, ואף עיצוב הידיות בסכיני Gourmet מתכנס לעבר הלהב ועוטף אותו בדומה לבולסטר שבסכיני סדרת Classic
- ייצור ואחריות יצרן – כל הסכינים בשתי הסדרות מיוצרות במלואן במפעלי ווסטהוף בסולינגן גרמניה, ומלוות באחריות ל- 25 שנה
טבלת השוואה מסכמת בין הסכינים מסדרת Gourmet וסדרת Classic:-
תכונות/סדרת סכינים | Wusthof Gourmet | Wusthof Classic |
---|---|---|
מתכת הלהב | X50 Cr MoV 15 | X50 Cr MoV 15 |
סוג סכין | מוטבע | מחושל |
טבעת חיזוק (בולסטר) | אין | קיים (בד"כ מלא) |
קשיות פלדה (רוקוול) | 56° | 58° |
זווית השחזה | 20° | 15° |
להב רציף מקצה הידית | מלא (חשיפה חלקית) | מלא (חשיפה מלאה) |
חומר הידית | POM | POM |
ייעוד הסכין | מטבח ביתי לחובבי בישול | מטבח ביתי ומקצועי ולחובבי בישול רצינים |
אחריות יצרן | 25 שנה | 25 שנה |