מכשיר חליטה פלנג'ר פרנץ' פרס Lacor
מכשיר חליטה לקפה או תה, פרנץ' פרס תוצרת Lacor ספרד בעיצוב קלאסי, גוף נירוסטה משולב זכוכית, ובוכנה עם רשת דחיסה מנירוסטה.
תפעול קל ופשוט: רק שילפו את הבוכנה הפנימית ושיפכו מים חמים ואבקת החליטה, החזירו את הבוכנה ובאמצעות רשת דחיסה סננו לכם את המשקה בקלות ובאלגנטיות
תכונות מרכזיות של פרנץ' פרס Lacor ספרד:-
- מכשיר חליטה ידני לקפה, לבחירתכם במידות:-
- תכולת נוזלים 0.35 ליטר
- תכולת נוזלים 0.8 ליטר
- עשוי זכוכית מעבדה איכותית (בורוסיליקאט)
- מסננת חליטה מפלדת אל-חלד איכותית נירוסטה 18/10, למיצוי טעם ומרקם חלק
- הדרך הקלה והמהירה להכנת ספל קפה או תה הטובים ביותר
- קל לניקוי
- מתאים לשטיפה במדיח כלים
- תוצרת Lacor ספרד
חברת LACOR הספרדית, מייצרת ומשווקת כלי מטבח מקצועיים באיכות מעולה לשוק המוסדי כבר כ-60 שנה. מדיניות הפיתוח והייצור של החברה שואפת לחדשנות מתמדת, והתאמת הכלים לדרישות השוק, על מנת לספק כלים באיכות בלתי מתפשרת כשלפניה מוצבת מטרת השגת שביעות רצון לקוחותיה
מהו פרנץ' פרס?
פרנץ' פרס הינו מכבש לחליטת קפה (ולא רק...) המורכב משני חלקים עיקריים: מיכל לנוזלים ובוכנה מסננת. דחיסת הבוכנה כנגד נוזלים, לכיוון תחתית המיכל, משאירה רק את המשקה המוגמר, בחלקו העליון, מוכן למזיגה ישירות מהמיכל.
למה להשתמש בפרנץ' פרס?
פרנץ' פרס מיועד לאנשים שאוהבים לשתות קפה, אבל לא רוצים או לא יכולים להקצות מקום, זמן או כסף עבור מכונת קפה מסובכת. הכנת קפה באמצעות פרנץ' פרס היא הדרך הפשוטה והזולה ביותר, לקבלת קפה טוב, במינימום אמצעים.
אם ברצונכם להכין קפה טעים בבית, ואינכם מעוניינים להוציא הרבה כסף על ציוד, פרנץ' פרס הוא אופציה נהדרת. שיטת חליטה זו מהירה, ומפיקה תוצאה עקבית, מה עוד שפרנץ' פרס תופס מקום מינימלי, ואף אינו דורש התעמקות טכנית להשגת מזיגה מושלמת
השימוש בלחץ בוכנה בפרנץ' פרס לחליטת הקפה, מתבטא בהכנה של קפה עשיר, מלא טעם ובעל גוף מלא. בנוסף תוכלו אף להתאימו באופן אישי לטעמכם, תוך שימוש בטכניקה פשוטה בה אתם מוזגים מים חמים למיכל הנוזלים על קפה טחון, נותנים לו לשבת ולוחצים על בוכנת המסננת.
לעיתים קרובות אנו נשאלים מהו יחס מים וקפה מומלץ בהכנה בפרנץ' פרס?
היחס הסטנדרטי להכנת אספרסו בפרנץ' פרס הוא להשתמש בגרם אחד של קפה עבור כל 16 גרם של מים (1:16). בין אם אתם חולטים כוס קפה אחת לעצמכם, או קנקן לחברים, היחס יישאר זהה, אך הכמות שתכינו תשתנה. מנקודה זו תוכלו להגדיל או להקטין את יחס הקפה למים ע"מ להעצים או להחליש את טעם הקפה שלכם.
אופן הכנת קפה בפרנץ' פרס
- מומלץ להתחיל בהצבת הפרנץ' פרס על משטח שטוח ויציב, ולשלוף את הבוכנה מתוך מיכל הנוזלים
- הוסיפו כף גדושה של קפה טחון (12 גרם קפה לכל 200 מ"ל מים), ביחס קפה למים של 1:16
- הוסיפו מים שרתחו לתוך מיכל הנוזלים, עד כ- 2.5 ס"מ מרווח מהקצה העליון, ובחשו קלות
- הניחו את הבוכנה, כשהיא משוכה לאחור, על גבי מיכל הנוזלים, וסובבו את המכסה כדי לסגור את פתח פיית המזיגה. אין ללחוץ מיד את הבוכנה למטה. תנו לקפה להתבשל במשך 3-4 דקות.
- כעת לחצו בעדינות מטה על הבוכנה, והרף עין אתם מוכנים למזוג את תכולת המיכל וליהנות מכוס קפה טעים
- בתום כל שימוש, יש לשטוף היטב את הפרנץ' פרס במים ובחומר ניקוי עדין, ולייבשו
טיפים לשימוש בפרנץ' פרס
- מים – הרתיחו מים טריים ומסוננים, בכמות הנדרשת לכם לחלוט, והמתינו עם המזיגה לפרנץ' פרס, כחצי דקה לאחר הרתיחה
- זהירות נדרשת בשימוש! פרנץ' פרס מזכוכית של Lacor עשוי זכוכית בורוסיליקט, שהינה סוג של זכוכית מעבדה חזקה ועמידה, אשר נועדה לא להישבר גם כאשר היא עוברת שינוי טמפרטורה פתאומי. עם זאת אפילו זכוכית זו עלולה להיסדק מסיבות אחרות - למשל, אם היא הוטחה בחוזקה
- חשוב לטפל בחלקי הזכוכית של פרנץ' פרס בזהירות. הקפידו להשתמש בפרנץ' פרס כשמיכל המזיגה מזכוכית מוצב בתוך מסגרת הפלסטיק החיצונית שמרפדת ומגינה עליו מפני חבטות ונפילות
כל הזכויות שמורות© סושף®