הוראות שימוש ותחזוקה מדחום דיגיטלי אלחוטי לבשר Outset
אנא קראו בעיון את הוראות ההפעלה והתחזוקה, לפני השימוש
- מופעל ב- 2 זוגות סוללת AAA (לא מצורפות. 2 ליח' המשדר ו- 2 ליח' התצוגה)
- מתח הפעלה 3V
- טווח מדידת טמפרטורה -20/+250 רמת דיוק 1º צלזיוס
מצב התרעה במדידת חום (Alarm Mode)
- לחצו על Mode והציבו את המדחום במצב התרעת חום (Temperature Alarm) - כאשר המדידה תגיע לטמפרטורת היעד, יישמע צפצוף התרעה. ניתן ללחוץ על הלחצן האמצעי לביטולה
- בקביעת מצב "טווח טמפרטורות", יישמע צפצוף התרעת חום בעלית החום מעל טמפרטורת נק' המקסימום - טווח חום העליון, וגם תצוגת החום תהבהב ביח' התצוגה. ההתרעה תיפסק כשהחום הנמדד ירד לאזור טווח היעד (מתחת לטמפרטורת המקסימום שנקבעה). כאשר החום ירד מתחת לנק' טווח החום התחתון – יישמע צפצוף התרעה עדין וקצר יותר
הוראות בטיחות
בכבל ודוקרני הנעיצה למדידת החום ניתן להשתמש בטמפרטורה שאינה עולה על 250º צלזיוס. אין לחשוף את הכבל ו/או את דוקרני הנעיצה לחום גבוה מ- 250º צלזיוס.
יחידות המשדר והתצוגה של המדחום אינם מתאימים להרטבה ואינם עמידים בחשיפה למים או ללחות, ויש לנקותם באמצעות מטלית לחה.
דוקרני הנירוסטה וכבלי החיבור עמידים ברטיבות
הכנסת הסוללות והדלקה
הסירו את כיסוי תא הסוללות בגב יח' התצוגה, ויח' המשדר. הכניסו 2 סוללות AAAחדשות לכל תא, לפי סימון כיוון הסוללות. סיגרו את כיסוי תא הסוללות במקומו.
עם הכנסת הסוללות ביח' התצוגה למקומן, יושמע צפצוף קצר, וכל התצוגה תופעל. יח' התצוגה של המדחום מוכנה לשימוש כעת. ניתן לכבות את יח' התצוגה בלחיצה ארוכה על לחצן Light. ניתן להדליק את יח' התצוגה בלחיצה קצרה על לחצן Light.
ניתן להדליק או לכבות את יח' המשדר, בהסטת מתג ההפעלה בדופן היחידה למצב ON או OFF
כאשר מתג ההפעלה של יח' המשדר נמצא במצב ON, נורית הלד בחזית היחידה תהבהב בהעברת מידע מהמשדר ליח' התצוגה. מידע משודר מידי 30 שניות, או בשינויי טמפ'
כיוון המדחום ביח' התצוגה
בהגעת המדידה במדחום לערך יעד הצלייה הנבחר, יישמע צפצוף התרעה ביח' התצוגה
לקביעת ערכי יעדי המדידה, יש לקבוע ערכים לפי סד"פ כדלקמן (המצב הנבחר מוצג בשורה העליונה במסך יח' התצוגה):-
לחיצה קצרה על Mode (לחצן שמאלי עליון) לבחירה ומעבר בין ערכי המדידה במדחום מתוך 3 מצבים:- דוקרן 1 (Meat 1), דוקרן 2 , (Meat 2), טיימר (Timer)
לאחר בחירת Mode, לוחצים לחיצה קצרה על לחצן Meat (שמאלי בשורה האמצעית) - לחצן בחירת סוג הבשר שמודדים. הלחצן בורר מצבים בין בשר בקר, כבש, עגל, המבורגר, חזיר, הודו, עוף ודגים. סוג הבשר שנבחר מוצג בכיתוב גדול בשורה השנייה במסך יח' התצוגה
לאחר בחירת סוג הבשר, לוחצים לחיצה קצרה על לחצן Taste (אמצעי בשורה האמצעית) - לחצן בחירת רמת העשייה/הצלייה של הבשר לטעמכם הרצוי, בין מצבי Well Done ועד Rare, כאשר טמפרטורת היעד של דרגת העשייה כבר מוגדרת מראש, ומוצגת:-
מתחת לסוג הבשר – מוצגת דרגת הצלייה שנבחרה:- בשורת הדוקרן (1 או 2) במסך יח' התצוגה, מוצג יעד טמפרטורת היעד, ומימינה בסוגריים מוצגת מדידת הטמפרטורה בפועל בדוקרן הנעוץ בבשר
לאחר בחירת רמת הצלייה, ניתן לבחור לעבור למצב "טווח טמפרטורות", באמצעות לחיצה קצרה על לחצן Alert, וכתוצאה יוצג טווח הטמפרטורות הנמדד, בשורת הדוקרן בערכי טמפ' מינימום ומקסימום (מעל). לחיצה קצרה נוספת על לחצן Alert, תחזיר את המצב למדידת ערך אחד של טמפרטורת יעד.
ניתן לקבוע בעצמכם את ערך טמפרטורת היעד אותה אתם מעוניינים למדוד:- מציבים באמצעות לחצן סוג הבשר Meat מצב Prog, ולאחר מכן לוחצים לחיצה ממושכת על לחצן Alert עד שערך טמפרטורת היעד מהבהב, ואז באמצעות לחצני "מעלה" או "מטה" (שמאלי ומרכזי בשורת הלחצנים התחתונה), ניתן לשנות את ערך טמפרטורת היעד. לקיבוע הערך שנבחר לחצו לחיצה קצרה על לחצן Alert.
מצב טיימר
לחיצה שלישית קצרה על Mode, לבחירת מצב טיימר, יוצג בשורה העליונה במסך יח' התצוגה Timer, ובשורה השנייה ערכי משך הזמן הנמדד בדקות ושניות (00:00). משך זמן מקסימלי למדידה 99 דקות ו- 59 שניות.
ניתן למדוד זמן מצטבר או מדידת זמן לאחור.
למדידת זמן מצטבר- לאחר בחירת מצב טיימר, בו מוצג במסך הזמן 00:00 – לחצו על Start/Stop לתחילת מדידת משך זמן שעבר.
למדידת משך זמן לאחור – לחצו על Min ו- Sec לקביעת ערכי משך הזמן, אשר בסופו תתקבל התרעה ביח' התצוגה. לחיצה ממושכת על Min ו- Sec תשנה את ערכי הזמן במהירות. לאחר קביעת ערך משך הזמן - לחצו על Start/Stop לתחילת המדידה לאחור. לחיצה על כל לחצן תשהה את הטיימר.
ניתן לשנות את ערכי מדידת החום בין צלזיוס לפרנהייט, באמצעות לחיצה קצרה על לחצן Sec (לחצן מרכזי בשורת הלחצנים התחתונה)
אופן השימוש:-
- כוונו את מצב וערכי המדחום ביח' התצוגה כמתואר לעיל
- חברו את פלג החיבור בקצה כבל הדוקרן לתוך השקע (P1 או P2) בצידי יח' המשדר
- הדליקו את יחידות המשדר והתצוגה
- נעצו את ראש הדוקרן למרכז הנתח (באזור העבה ביותר). הימנעו לנעיצת הדוקרן בסמוך לעצם. הימנעו מחשיפת הדוקרן ו/או הכבל ללהבת אש ישירה
אור רקע המסך - בלחיצה על כל לחצן ביח' התצוגה, תופעל מיידית תאורת הרקע במסך התצוגה למשך כ- 15 שניות, ובתומן תכבה מעצמה.
טבלת טמפרטורות דרגות צליה לפי סוג הבשר: