מקינטה אלומיניום/נירוסטה Elba Green תוצרת Ibili ספרד
מקינטה פרמיום Elba Green תוצרת Ibili ספרד, היא מקינטה מתקדמת להכנת 2-3 כוסות אספרסו, המורכבת משילוב של חלק תחתון מנירוסטה וחלקה העליון מיציקת אלומיניום בצבע ירוק (חיצוני), ע"מ שתביא מגע של צבע למטבח שלכם
מקינטה Elba Green להכנת קפה אספרסו/מוקה ביתי, כפי ששותים באיטליה מזה דורות. המקינטה הידועה ביותר בעולם. מעל ל 120 מליון כוסות קפה ביום, נעשות בבתים ברחבי העולם במקינטה המסורתית. מקינטה ELBA מאפשרת לכם ליהנות מכל העולמות: מחד קפה מקינטת אלומיניום איכותי, ומנגד בסיס נירוסטה מסיבי ועמיד, התואם אף לשימוש באינדוקציה
מקינטה מסיבית ועמידה, עשויה בסיס פלדת אל חלד רחב בגימור מבריק, ומצוידת בידית אחיזה מסיבית מבקלית - רחבה, חזקה ולא מתחממת. צידו הפנימי של החלק התחתון לוטש במיוחד בהתזת חול לקבלת גימור חלק ועמיד במיוחד.
מתאימה לכל כירת בישול בבית ובשטח, ומתאימה לשימוש גם בכירים מסוג אינדוקציה (בדגש על הנחת המקינטה על עיגול כירה בקוטר מתאים ע"מ שתזוהה ע"י חיישני האינדוקציה)
שטיפה במי ברז בלבד (מומלץ ללא סבון ע"מ להימנע מהותרת טעם לוואי של הסבון), וכן אינו מתאים לשטיפה במדיח
תכונות מרכזיות של מקינטה אלומיניום/נירוסטה Elba Green:
- מקינטה Elba Green
- כוללת מתאם להתאמת תכולת אספרסו לנפח 2 או 3 כוסות (ראו איור ע"ג האריזה)
- מידות: 2- 3 כוסות | כ- 100 עד 150 מ"ל | קוטר בסיס כ- 10 ס"מ
- מקינטה משולבת מבסיס נירוסטה וחלק עליון מיציקת אלומיניום
- תחתית Full Induction - בשל קוטר הבסיס של המקינטה לא ניתן להבטיח שיפעל בכל כיריים מסוג אינדוקציה ללא קוטר כירה מתאים
- לשטיפה ידנית בלבד
- תוצרת Ibili ספרד
חברת איבילי Ibili הספרדית, מייצרת ומשווקת כלי מטבח כבר יותר מ- 60 שנה, בחדשנות בלתי פוסקת, והתאמת הכלים לדרישות השוק, על מנת לספק כלים באיכות בלתי מתפשרת, להשגת שביעות רצון לקוחותיה
מקינטה באיכות פרמיום זו כוללת את החלקים הבאים: בסיס תחתון מנירוסטה, סל מסננת הקפה ומתאם להקטנת תכולתו ל- 2 כוסות, חלק עליון צבעוני (מתברג לבסיס הנירוסטה)
כדי להכין אספרסו מעולה, בצעו את השלבים הבאים:
מלאו את בסיס המקינטה התחתון (בסיס הנירוסטה) במים קרים עד לקו המילוי שנמצא מתחת לשסתום האבטחה (בדופן הבסיס).
חשוב! אנא שימו לב לא למלא מים מעבר לגובה שסתום האבטחה (אין לכסותו במים)
שיפכו את הקפה הטחון לתוך סל מסננת הקפה, כשהוא מונח במקומו על בסיס המקינטה. מומלץ לוודא שאתם משתמשים בקפה טחון בדרגת טחינה שמתאימה לשימוש במקינטה.. רוב מותגי הקפה נותנים מידע זה על אריזת הקפה.
הבריגו היטב והדקו את החלק העליון הצבעוני, על הבסיס התחתון של המקינטה, ואח"כ הניחו אותה על מקור חום בינוני.
עם עלית החום, לחץ יתחיל להצטבר בבסיס המקינטה. הצטברות החום ולחץ, מאלצת את המים החמים לנוע מעלה, כך שהם עוברים דרך הקפה הטחון בסל מסננת הקפה, ומטפטפים לתוך חלקה העליון של המקינטה כקפה אספרסו מוכן לשתייה.
להשגת התוצאות הטובות ביותר ועל מנת ליהנות מהשימוש במקינטה לאורך זמן, יש להקפיד על ההוראות הבאות:-
- לפני שימוש במוצר מומלץ להסיר ולשטוף את אטם הגומי ואת מסננת הקפה על בסיס קבוע. שטפו את כל החלקים ביד עם מים חמים, ויבשו היטב מיד בתום השטיפה.לפני השימוש במוצר יש להסיר ולשטוף את האטמים והמסננות
- לאחר הקניה- חובה ל"השמיש" את המקינטה, משמע להכין לפחות 3 פעמים קפה ולא לשתות אותו זאת על מנת להקהות את הטעם של המתכת ולהקנות למקינטה טעם של קפה.
- ניתן להשתמש במקינטות על כל סוגי כירות הבישול, בבית או כירת בישול ניידת
-
הקפה הטחון בו נשתמש- טחון אספרסו, במידת טחינה בינונית (קליק אחד גס יותר מטחינה למכונה) כל סוג אחר יסתום את הפילטרים במקינטה
- את המקינטה נשטוף תמיד רק במים. לא סבון, לא סקוטש, לא מדיח כלים או כל ספוגית פלא – רק מים (ניתן להשתמש בספוג)
- חובה לייבש את כל החלקים בנפרד, בצורה הפוכה ומאווררת. זאת כדי לאפשר למים לצאת וכן כדי למנוע אבנית (עלולה להופיע כאבקה). מומלץ לאחר ייבוש מוחלט לאלו שרוצים לסגור את המקינטה לצורך העמדתה להשאיר את הפילטר בנפרד.
- את המקינטה יש לשטוף בקביעות באופן ידני, ובמים חמים, ואח"כ לייבש בִּיסוֹדִיוּת.
- אין להשתמש לניקוי באמצעי ניקוי שוחקים, חומרי ניקוי אגרסיביים או בסודה לשתייה, פשוט שטפו במים השתמשו במטלית רכה כדי לנגב משקעי קפה עודפים.
- ניתן להשתמש בחומר ניקוי עדין כדי לנקות את הנירוסטה. אין להשתמש בחומרי ניקוי שוחקים או בסודה לשתייה, פשוט השתמש במטלית רכה לנגב את משקעי הקפה העודפים.
- לאחר השטיפה, ודאו שכל חלק יבש לחלוטין.
- ניתן להשתמש בחומר ניקוי עדין מתאים לניקוי חלקי הנירוסטה, כדי לשמור על מראה הנירוסטה כחדש.
- לעולם אין לחמם את המקינטה על מקור חום, כשהיא ריקה ממים
כל הזכויות שמורות© סושף®