סכין שף יפני קיריצ'וקה (Kiritsuke) מסדרת הפרמיום 101 שכבות הפלדה GOU תוצרת Yaxell יפן, דגם 37034
סכין שף יפני קיריצ'וקה (Kiritsuke) מסדרת הפרמיום של סכיני שף יפנים GOU - ליבת פלדה SG-2 מקופלת ב- 101 שכבות פלדת דמשק תוצרת Yaxell יפן, הנו סכין שף מחוזק איכותי ביותר, רב-תכליתי ואידיאלי לפעולות חיתוך ופריסה. זהו סכין שף יפני עם להב באורך 20 ס"מ בעל מראה יפני מסורתי שמזכיר חרב בעלת עיקול קל, בהשחזת חוד עם שיפוע כפול, שעובד טוב מאוד עם בשר, דגים וירקות בקיצוץ וחיתוך לרצועות, ג'וליאנים, קוביות ועוד.
ביפן, השימוש בסכין קיריצ'וקה מזוהה כסימן ההיכר של שף המטבח. טבח מיומן יכול לעשות כמעט כל דבר עם סכין שף יפני זה, בעל הנראות המיוחדת
תכונות מרכזיות של סכין שף יפני קיריצ'וקה (Kiritsuke) מסדרת GOU:-
- אורך הלהב - 8 אינץ'/20 ס"מ
- פלדת הלהב:- 101 שכבות פלדת דמשק עם ליבת פלדה מהירה SG-2
- קשיות הפלדה:- 63° Rockwell
- טבעת חיזוק - ½ בולסטר
- עובי להב דק – כ- 2.5 מ"מ (בגב הלהב) - מחליק בקלות דרך המזון
- חוד הלהב:- השחזת שיפוע כפול V Double bevel (50/50) בשיפוע של 12° מכל צד
- אורך כללי:- כ- 34 ס"מ
- חיתוך מדויק ונטול מאמץ
- חדות חיתוך 180 דף
- לוגו הסדרה על דופן הלהב:- חריטת קאטאנה אמנותית בעבודת יד
- ידית סופר מיקרטה בצבע שחור – תלת מסומרת ארגונומית, עמידה והגיינית
- לוגו הסדרה מוטבע על משקולת גב הלהב
- מיוצר במפעלי יקסל ביפן
- יצרן: Yaxell, Japan
- סדרה: GOU 101 SG-2
- סדרה: Yaxell® GOU
- סוג סכין: שף קיריצ'וקה
- פלדת הלהב: SG-2
- שכבות קיפולים: 101
- קשיות פלדה: 63°Hrc
- חוד הלהב: חלק V
- זווית השחזה: 12°
- תכונות: מחוזק - בולסטר חלקי
- ידית: מיקרטה
- תוצרת: יפן
ברוכים הבאים לדף הבית של סכיני יקסל יפן בישראל. חברת Yaxell תורמת לעיצוב תרבות המטבח בייצור סכיני מטבח ביפן מאז 1932, ומספקת מגוון סכיני מטבח מחושלות ברמה הגבוהה ביותר. ב- Yaxell כל סכין מיוצרת בתהליך ייצור סדרתי, בידי המומחים והמנוסים בחרשי הברזל בסקי, יפן. סכיני פלדת הדמשק של יקסל יפן נפוצים ומוכרים במטבחים רבים בעולם, עוטרו בשבחים ופרסים, הוכתרו ראשונים במבדקים, ומשמשים את מיטב השפים כמו גם חובבי הבישול.
בשונה ממאות הנפחיות וסדנאות ייצור הסכינים באזור סאקי יפן, המשווקות את מוצריהן בהתאמה אישית ובייצור פרטני ולא סדרתי, שמסורתית מספק סכינים עם רשימות המתנה ממושכות של חצי שנה ויותר, קיבלה משפחת יאמאדה, הבעלים של מפעלי יקסל החלטה אסטרטגית להשקיע בקווי יצור סדרתיים למלאי של סכינים, ולא על פי הזמנתן בפועל, אשר הפכה את יקסל יפן לאחת מיצרניות הסכינים הגדולות בעולם לשוק סכיני המטבח בעולם המערבי, ולמובילה בין יצרניות סכיני המטבח היפניות האיכותיות.
Original Japanese Chef Knives Damascus knives
שלא כמו יצרני סכין יפנית, כמו סכין גלובל, המיוצרת בטכנולוגיה מערבית סטנדרטית פונה לשוק המערבי, הדור השלישי של משפחת יאמאדה, המוביל את החברה בראשות יאמאדה סאן, שמו לעצמם מטרה להציע סכיני איכות מיפן, המייצגים את הדיוק ותרבות הקולינרית היפנית משולבת בפיסת היסטוריה יפנית של חרבות הקאטנה, ולהציע למטבחי העולם את איכויות להב פלדת הדמשק היפני כמו חדות יוצאת דופן ותחזוקת להב נוחה, ארוזים בפלדות אל חלד מתקדמות.
יצור סדרתי של סכינים המצוידים בלהבי פלדות דמשק איכותיות, הוזיל דרמטית את עלויות הייצור הפרטני המסורתי, ומאפשרים להציע את סכיני פלדת הדמשק של יקסל יפן במחיר תחרותי דומה למחירה של סכין מערבית טובה, ובכך הפכו לנגישים יותר ונפוצים גם בקרב חובבי הבישול, שמחד לא נדרשו יותר להוצאות אסטרונומיות על מנת לרכוש סכין יפנית איכותית, ומאידך עומדות בדרישות תחזוקה נוחה וללא החלדה וטיפול מתמיד בניגוד ללהבי הסכינים מפלדה פחמנית.
הסכינים היפניות זוכות להערכה גבוהה ונחשבות לאיכותיות ביותר, בזכות באוצרות טבע וחומרי הגלם המשובחים, כמו גם שיטות ייצור מסורתיות של פלדת דמשק, שפותחו וטופחו בטכניקות ייצור חרבות, והועברו מדור לדור במשך מאות שנים, ולכן מובטח גם לכם שתחוו את האיכות והחדות הבלתי נתפשת כבר מן השימוש הראשון בסכין יפני איכותי.
אנו מאמינים שנוכל לסייע בידכם למצוא סכין מטבח המתאימה לכם, ולאפשר גם לכם ליהנות אצלכם במטבח מסכין מטבח מעולה המשלבת מסורת יפנית במיטב חומרי גלם עם עבודת המומחים והמנוסים בחרשי הברזל בסקי, יפן
להבים מפלדת דמשק
פלדת דמשק עשויה ממתכת רב שכבתית, חזקה אך עם זאת גמישה, שליבתה פלדות מתקדמות המשלבות את עוצמת איכותה של הפלדה עשירת הפחמן, עם פרקטיות האל-חלד, דוגמת ה-VG10 (V Gold 10) או ה- SG2. לפלדה זו יכולת עמידות גבוהה בפני שבר, הנשען על חישול רב שכבתי של פלדה קשה ורכה, שיעילותה הוכחה כבר מאות שנים בעליונותן של החרבות היפניות. חישול הפלדה ב"קיפולים", יוצר מבנה מיקרוסקופי הדוק, הבא לידי ביטוי בחוזקם של הלהבים בדרגות קשיות שבין 60 ל- 64 רוקוול, המאפשר השחזת הלהב לחדות גבוהה, שגם נשמרת לזמן ממושך יותר. אנו מציעים סכינים מפלדת דמשק בהרכב של 3, 37, 69, 101 ו- 161 שכבות.
מבנה מאוזן להפליא
סכין בעלת חלוקת משקל מאוזנת שהנה תוצר של עיצוב האחיזה, שפותח על בסיס הניסיון העצום שנצבר בעיצוב וייצור להבים בכלל, ותכנון מדוקדק של סכיני המטבח תוך שיתוף פעולה הדוק עם משתמשים מקצועיים. אנו מציעים מגוון סכינים עבור כל משימת בישול, כולן חדות ומאוזנות להפליא, לחוויית בישול מושלמת
ידיות אחיזה נוחות
נוחות אחיזת הסכין, מושפעת בעיקר מהנדסת האנוש של ידית הסכין. ידיות הסכינים שלנו תוכננו והותאמו ארגונומית לנוחות מירבית בכף היד, על מנת שתתאמנה ככפפה לידכם. הידיות עשויות מחומרים המבטיחים אחיזה נוחה, בלימת זעזועים, היגיינה ועמידות מוחלטת בפני עיוותים, התכווצות או התרחבות החומר, ספיחת נוזלים או ריחות.
ידיות סכיני סדרות Zen, Ran, Gou עשויות חומר מאושר FDA - Canvas-Micarta, בצבע שחור, תוצר טבעי עמיד ויציב במיוחד, העשוי משילוב של 60% סיבי אריג פשתן עם 40% שרף חזק מאוד, בגימור מרהיב, ועמיד במיוחד, כך שישרת אתכם לדורות
תהליך ייצור
ב- Yaxell כל סכין מיוצרת פרטנית, בתהליך ייצור ידני, בידי המומחים והמנוסים בחרשי הברזל בסקי, יפן - בירת הפלדה והסכינים. בקו הייצור שלנו, בעלי המלאכה מאחורי ייצור הסכינים, הם אוּמנים בעלי ידע וניסיון עצום בתהליך ייצור סכינים, שבחרו להקדיש חייהם להתמחותם. תהליך הייצור נשען על עבודת חרשי הברזל בשיטות ייצור מסורתיות, שפותחו וטופחו בטכניקות ייצור חרבות, והועברו מדור לדור במשך מאות שנים, בשילוב מיטב הטכנולוגיה המתקדמת.
GOU - Original Japanese Chef Knives 101 layers Damascus knives
豪 - סדרת GOU סכיני שף יפניים 101 שכבות פלדת דמשק עם ליבת SG2 –
יצירת מופת מאוזנת וחדה – לחווית חיתוך מושלמת. משמעות המילה GOU ביפנית הנה "מעולה" (The Superb)
סכיני שף יפניים בסדרת GOU, הינם תוצר של מיטב הטכנולוגיה המתקדמת ועבודת חרשי ברזל מומחים, המשלבת כישורים וניסיון שפותחו בטכניקות ייצור החרבות היפניות, שהועברו מדור לדור במשך למעלה מ- 700 שנה, בבירת הפלדה וייצור החרבות וסכינים, סקי-יפן. הבחירה בסגסוגת הפלדה MicroCarbide SG2 לליבת להבי פלדת הדמשק בסדרת הסכינים GOU - מציבה את סכיני הסדרה בראש פירמידת הביצועים של סכיני המטבח בכל מבחן אובייקטיבי.
סכיני שף יפניים בסדרת GOU מצוידים בלהב חיתוך יוצא דופן בחדותו, המורכב מפלדת דמשק שליבתה פלדת עילית יפנית מסוג MicroCarbide SG2 – סגסוגת אבקת פלדת אלחלד מיקרו פחמנית, מחושלת ב- 101 שכבות, באופן בו ליבת פלדת ה- SG2 מקופלת ועטופה ב- 100 שכבות פלדת אל חלד רכה וקשה, משולבות יחדיו.
להב סכין שף GOU בנוי מסגסוגת פחמנית ייחודית, והינו חזק באופן חסר תקדים, בקשיות של 63 במדד רוקוול, ומושחז בחדות יוצאת דופן, שגם תישמר לזמן ארוך יותר.
הגימור על דפנות להב פלדת הדמשק של הסכינים בסדרה זו, מציג הטבעה מרהיבה, חותם של איכות מדהימה וייחודית לסדרת הסכינים GOU 101.
ידיות סכיני השף היפניים בסדרת GOU עשויות Canvas-Micarta Plus בצבע שחור, תוצר טבעי עמיד ויציב במיוחד, העשוי משילוב של שרף ואריג פשתן, בגימור מושלם שישרת אתכם לדורות. הידיות מסומרות לגוף הסכין, באמצעות שלושה פיני מסמרת מפלדת אלחלד 18/10, ותורמים ליצירה יציבה ומאוזנת, המעוטרת בלוגו GOU, חקוק במשקולת האיזון האחורית שבקצה הידית.
חשוב להבהיר כי במונח פלדת דמשק אין הכוונה לסוג מסוים של פלדה, אלא לטכניקת בניית הלהב מחישול רבדים מקופלים של סוגי פלדות שונים. כיוון שלהבי הדמשק מורכבים מפלדות שונות המחושלות יחדיו, איכות הלהב שנוצר בטכניקה זו, היא תוצר של סוג הפלדה שנעשה בה שימוש, ומומחיות חרשי הברזל בחישול. להב סכין העשוי מפלדת דמשק, הינו תוצר בו נעשה שימוש בפלדה עם תכולת פחמן גבוהה יחסית לפלדות המיוצרות במפעלים מערביים. ביפן פותחו פלדות אלחלד מתקדמות, המשלבות את עוצמת איכותה של הפלדה הפחמנית בסכין המסורתית, עם פרקטיות האל-חלד. פלדת MicroCarbide SG2 – הינה סגסוגת אבקת פלדת אלחלד מיקרו פחמנית (הפלדה מסופקת מן המפעל כאבקה ולא כמטיל פלדה), בתהליך חישולה, עוברת הפלדה תהליך רב שלבי של חשיפה לחום גבוה מאוד, ומיד לאחריו נחשפת למפל טמפרטורה בהקפאה, באופן חוזר חלילה מס' פעמים, תוך בקרת טמפרטורה מדויקת. תהליך זה משפר את חוזקה ועמידותה של הפלדה, ואף תורם לעמידותה בפני הכתמה והחלדה. הסכינים בפלדה זו מחושלות לדרגות קשיות של כ- 63 רוקוול, כלומר לפחות 70% חזקות יותר ממרבית הסכינים ה"מערביות". נתון מרשים זה מושג באמצעות ייצור סכינים מפלדת דמשק, פלדה "מקופלת", המכונה בעגה מקצועית כ- pattern welded, פלדה זו עשויה משילוב שכבות של פלדת פחמן ופלדה רכה, בתהליך עתיק יומין לייצור פלדה מהיתוך סוגי פלדה שונים, מקופלים ומחושלים יחדיו, ליצירת להב חזק ביותר, אך בה בעת גמיש, ובעל עמידות גבוהה לשבר וסדיקה.
מבנה השכבות והקיפולים יוצר להב חיתוך בעל מרקם מיוחד במינו ומרהיב ביופיו של קווי סנסואי, שאיכותו גבוהה מן הברזל ממנו נוצר. פלדת דמשק נחשבת כ"חומר הטוב ביותר" ליצירת להב חזק, חד ביותר ומאוד מדויק, שעליונותה הוכחה ללא עוררין ביצירת חרב הקאטאנה היפנית. הודות לשילוב שכבות המתכת הרכה במבנה הרב שכבתי שלה. חישול הפלדה ב- 101 "קיפולים", יוצר מבנה מיקרוסקופי הדוק, המאפשר השחזת הלהב לחדות גבוהה, שגם נשמרת לזמן ממושך יותר. לעומת זאת, סכינים בדרגת קשיות נמוכה יותר (54-56), לא תשמורנה על חדות הלהב לאורך זמן, ותדרושנה הרבה יותר השחזות. המבנה הרב שכבתי של הפלדה אף מקל על תחזוקת הלהב, ומאפשר השחזה או ליטוש לשימור או שחזור חדות הלהב, על פי הצורך.
מאז 1932 חברת Yaxell תורמת לעיצוב תרבות המטבח באספקת סכיני מטבח איכותיים. סכיני המטבח שלנו מקובלים ומוכרים במטבחים רבים בעולם, ובזכותם Yaxell הינה אחת מחמש ספקיות הסכינים הגדולות בעולם. סכיני פלדת הדמשק שלנו משמשות את מיטב השפים הצרפתיים, וזוכות לפופולאריות עצומה בקרב חובבי המטבח.
סכיני סדרת GOU מצוידים בלהב חיתוך יוצא דופן בחדותו. הלהב מיוצר מליבת פלדה יפנית מסוג SG2 – סגסוגת אבקת פלדת אלחלד מיקרו פחמנית, העטופה ב- 100 שכבות פלדת אל חלד רכה וקשה, משולבות יחדיו. הלהב הבנוי מסגסוגת פחמנית ייחודית זו, הינו חזק באופן חסר תקדים, ברמת 63 במדד רוקוול, ומפגין חדות יוצאת דופן. הגימור על פני להב פלדת הדמשק מציג הטבעה מרהיבה, חותם של איכות מדהימה וייחודית לסדרת הסכינים GOU 101.
אנו תקווה כי תעשו שימוש מושכל בסכיני האיכות של Yaxell יפן, תוך הקפדה על תחזוקתם הנדרשת כך שיוכלו לשמש אתכם לשנים רבות. אנו ממליצים לקרוא בעיון, ולהקפיד על הוראות השימוש והתחזוקה המפורטות לעיל. הנכם מוזמנים אף לגלוש במגזין באתר האינטרנט שלנו במדור שימוש ותחזוקת סכינים ולעיין במידע שימושי לסכיני מטבח אודות השימוש והתחזוקה לסכיני Yaxell, להשגת הנאה מירבית מן הסכין האיכותית שרכשתם.
הוראות שימוש כלליות לסכיני מטבח –
- סכינים נועדו לחיתוך בלבד, ולא שחרור מכסים, או פתיחת קופסאות שימורים.
- אין להשתמש בסכין לקיצוץ וחיתוך עצמות או עצמים קפואים.
- השתמשו תמיד בסכין חד, ועל גבי משטח חיתוך מתאים העשוי עץ או מפלסטיק. אין לחתוך ישירות על משטח השייש במטבח, או על משטחי חיתוך מזכוכית.
הוראות לניקוי סכיני מטבח –
- טפלו בסכינים שלכם בזהירות כדי למנוע היסדקות, חתכים והתקהות החורפה (חוד הלהב). אנו ממליצים על ניקיון הסכין באופן ידני, תוך שימוש בדטרגנט עדין, שטיפה עדינה במים פושרים, ויבוש מוחלט במטלית רכה.
- שימוש בכמות גדולה של דטרגנט, או כאשר סכינים אינם מנוקים ישירות לאחר השימוש, או כאשר סכין אינו מיובש היטב - עלולים להוביל להופעת נקודות קורוזיה. ברוב המקרים נקודות אלו ניתנות להסרה בקלות עם חומר ניקוי לנירוסטה, הניתן להשגה כמעט כל חנויות לכלי בית, או לחילופין למסור את הסכין להברקה.
- הימנעו משטיפת סכיני מטבח במדיח כלים או במים חמים
הוראות לאחסון סכיני מטבח –
- יש לאחסן סכינים היטב כדי לשמור על הקצוות שלהם. מומלצים - פס מגנטי לתליית סכינים, מתקן מעץ סטנד/בלוק או מגש מגירה עם חריצים מבודדים בין כל להב.
- אם אתם מאחסנים סכינים במגירה פתוחה, וודאו שהיא עטופה מרופדת בחומר בלתי מחליק.
- הרחיקו את הסכין מהישג ידם של ילדים
הוראות לשמירה על חדות סכיני מטבח -
- שמירה על חדות הסכינים היא הדרך הטובה ביותר להבטיח את אריכות ימיהם, באמצעות אמצעי השחזה התמתאימים לקשיות הפלדה וישמרו על חיסום הפלדה - משחיז סכינים Yaxell water sharp, או אבן השחזה רטובה מסוג Whetstone. אמצעים אלו הינם בגדר פריט משלים לטיפול בסכיניכם.
- יש לעשות שימוש אך ורק במשחיז סכינים שמתאים לקשיות פלדת הסכין, ושאושרו ע"י היצרן
- שימוש במשחיז סכינים או באבן השחזה שאינם מתאימים, עלול לגרום לנזק משמעותי לסכין
כל הזכויות שמורות © סושף ®