סכין שף יפני נקירי מסדרת 37 שכבות הפלדה ZEN תוצרת Yaxell יפן, דגם 35504
סכין שף יפני נקירי דגם 35504 מסדרת סכיני שף יפנים סדרת ZEN - ליבת פלדה VG-10 מקופלת ב- 37 שכבות פלדת דמשק תוצרת Yaxell יפן, הוא סכין שף יפני עם להב מלבני רחב באורך 18 ס"מ, המיועד לחיתוך וקיצוץ ירקות, עשבי תיבול, עלים ופירות.
הלהב של סכין נקירי ZEN עשוי ליבת פלדה יפנית VG10 מחושלת ל- 37 שכבות פלדת דמשק הדוקות, ומושחז לחדות יוצאת דופן לחיתוך מדויק עד דק של ירקות
קצה להב הישר מתאים לקיצוץ בכל אורכו כנגד קרש החיתוך, ללא צורך במשיכה אופקית. רוחב הלהב מאפשר לערום עליו את החומר החתוך ולהעבירו לכלי, בסגנון אסיאתי אמיתי.
להב סכין שף יפני נקירי מסדרת ZEN מיוצר מפלדת דמשק בעלת 37 שכבות, המעניקה לסכין מטבח יפני זו קשיות גבוהה, מונעת קורוזיה, ומבטיחה חדותה
למרות שמראה הלהב הרחב מזכיר קופיץ, ועלול אף במבט ראשון להטעות שהסכין מתאימה לקיצוץ עצמות וגידים, סכין נקירי איננו מתאים לשמש כקופיץ לעצמות
התכונות מרכזיות של סכין שף יפני נקירי מסדרת ZEN:-
- אורך הלהב - 7 אינץ'/18 ס"מ
- פלדת הלהב:- 37 שכבות פלדת דמשק עם ליבת VG-10
- קשיות פלדה 61 רוקוול
- טבעת חיזוק - ½ בולסטר
- עובי להב דק – כ- 2.5 מ"מ (בגב הלהב) - מחליק בקלות דרך המזון
- חוד הלהב:- השחזת שיפוע כפול V Double bevel (50/50) בשיפוע של 12° מכל צד
- חיתוך מדויק ונטול מאמץ
- חדות חיתוך 150 דף
- ידית אחיזה:- ידית מיקרטה שחורה, מחוזקת עם 2 מסמרות מפלדת אלחלד
- מיוצר במפעלי יקסל ביפן
- יצרן: Yaxell, Japan
- סדרה: ZEN 37 VG-10
- סדרה: Yaxell® ZEN
- סוג סכין: נקירי
- פלדת הלהב: VG-10
- שכבות קיפולים: 37
- קשיות פלדה: 61°Hrc
- חוד הלהב:
- זווית השחזה: 12°
- תכונות: מחוזק - בולסטר חלקי
- ידית: מיקרטה
- תוצרת: יפן
ברוכים הבאים לדף הבית של סכיני יקסל יפן בישראל. חברת Yaxell תורמת לעיצוב תרבות המטבח בייצור סכיני מטבח ביפן מאז 1932, ומספקת מגוון סכיני מטבח מחושלות ברמה הגבוהה ביותר. ב- Yaxell כל סכין מיוצרת בתהליך ייצור סדרתי, בידי המומחים והמנוסים בחרשי הברזל בסקי, יפן. סכיני פלדת הדמשק של יקסל יפן נפוצים ומוכרים במטבחים רבים בעולם, עוטרו בשבחים ופרסים, הוכתרו ראשונים במבדקים, ומשמשים את מיטב השפים כמו גם חובבי הבישול.
בשונה ממאות הנפחיות וסדנאות ייצור הסכינים באזור סאקי יפן, המשווקות את מוצריהן בהתאמה אישית ובייצור פרטני ולא סדרתי, שמסורתית מספק סכינים עם רשימות המתנה ממושכות של חצי שנה ויותר, קיבלה משפחת יאמאדה, הבעלים של מפעלי יקסל החלטה אסטרטגית להשקיע בקווי יצור סדרתיים למלאי של סכינים, ולא על פי הזמנתן בפועל, אשר הפכה את יקסל יפן לאחת מיצרניות הסכינים הגדולות בעולם לשוק סכיני המטבח בעולם המערבי, ולמובילה בין יצרניות סכיני המטבח היפניות האיכותיות.
Original Japanese Chef Knives Damascus knives
שלא כמו יצרני סכין יפנית, כמו סכין גלובל, המיוצרת בטכנולוגיה מערבית סטנדרטית פונה לשוק המערבי, הדור השלישי של משפחת יאמאדה, המוביל את החברה בראשות יאמאדה סאן, שמו לעצמם מטרה להציע סכיני איכות מיפן, המייצגים את הדיוק ותרבות הקולינרית היפנית משולבת בפיסת היסטוריה יפנית של חרבות הקאטנה, ולהציע למטבחי העולם את איכויות להב פלדת הדמשק היפני כמו חדות יוצאת דופן ותחזוקת להב נוחה, ארוזים בפלדות אל חלד מתקדמות.
יצור סדרתי של סכינים המצוידים בלהבי פלדות דמשק איכותיות, הוזיל דרמטית את עלויות הייצור הפרטני המסורתי, ומאפשרים להציע את סכיני פלדת הדמשק של יקסל יפן במחיר תחרותי דומה למחירה של סכין מערבית טובה, ובכך הפכו לנגישים יותר ונפוצים גם בקרב חובבי הבישול, שמחד לא נדרשו יותר להוצאות אסטרונומיות על מנת לרכוש סכין יפנית איכותית, ומאידך עומדות בדרישות תחזוקה נוחה וללא החלדה וטיפול מתמיד בניגוד ללהבי הסכינים מפלדה פחמנית.
הסכינים היפניות זוכות להערכה גבוהה ונחשבות לאיכותיות ביותר, בזכות באוצרות טבע וחומרי הגלם המשובחים, כמו גם שיטות ייצור מסורתיות של פלדת דמשק, שפותחו וטופחו בטכניקות ייצור חרבות, והועברו מדור לדור במשך מאות שנים, ולכן מובטח גם לכם שתחוו את האיכות והחדות הבלתי נתפשת כבר מן השימוש הראשון בסכין יפני איכותי.
אנו מאמינים שנוכל לסייע בידכם למצוא סכין מטבח המתאימה לכם, ולאפשר גם לכם ליהנות אצלכם במטבח מסכין מטבח מעולה המשלבת מסורת יפנית במיטב חומרי גלם עם עבודת המומחים והמנוסים בחרשי הברזל בסקי, יפן
להבים מפלדת דמשק
פלדת דמשק עשויה ממתכת רב שכבתית, חזקה אך עם זאת גמישה, שליבתה פלדות מתקדמות המשלבות את עוצמת איכותה של הפלדה עשירת הפחמן, עם פרקטיות האל-חלד, דוגמת ה-VG10 (V Gold 10) או ה- SG2. לפלדה זו יכולת עמידות גבוהה בפני שבר, הנשען על חישול רב שכבתי של פלדה קשה ורכה, שיעילותה הוכחה כבר מאות שנים בעליונותן של החרבות היפניות. חישול הפלדה ב"קיפולים", יוצר מבנה מיקרוסקופי הדוק, הבא לידי ביטוי בחוזקם של הלהבים בדרגות קשיות שבין 60 ל- 64 רוקוול, המאפשר השחזת הלהב לחדות גבוהה, שגם נשמרת לזמן ממושך יותר. אנו מציעים סכינים מפלדת דמשק בהרכב של 3, 37, 69, 101 ו- 161 שכבות.
מבנה מאוזן להפליא
סכין בעלת חלוקת משקל מאוזנת שהנה תוצר של עיצוב האחיזה, שפותח על בסיס הניסיון העצום שנצבר בעיצוב וייצור להבים בכלל, ותכנון מדוקדק של סכיני המטבח תוך שיתוף פעולה הדוק עם משתמשים מקצועיים. אנו מציעים מגוון סכינים עבור כל משימת בישול, כולן חדות ומאוזנות להפליא, לחוויית בישול מושלמת
ידיות אחיזה נוחות
נוחות אחיזת הסכין, מושפעת בעיקר מהנדסת האנוש של ידית הסכין. ידיות הסכינים שלנו תוכננו והותאמו ארגונומית לנוחות מירבית בכף היד, על מנת שתתאמנה ככפפה לידכם. הידיות עשויות מחומרים המבטיחים אחיזה נוחה, בלימת זעזועים, היגיינה ועמידות מוחלטת בפני עיוותים, התכווצות או התרחבות החומר, ספיחת נוזלים או ריחות.
ידיות סכיני סדרות Zen, Ran, Gou עשויות חומר מאושר FDA - Canvas-Micarta, בצבע שחור, תוצר טבעי עמיד ויציב במיוחד, העשוי משילוב של 60% סיבי אריג פשתן עם 40% שרף חזק מאוד, בגימור מרהיב, ועמיד במיוחד, כך שישרת אתכם לדורות
תהליך ייצור
ב- Yaxell כל סכין מיוצרת פרטנית, בתהליך ייצור ידני, בידי המומחים והמנוסים בחרשי הברזל בסקי, יפן - בירת הפלדה והסכינים. בקו הייצור שלנו, בעלי המלאכה מאחורי ייצור הסכינים, הם אוּמנים בעלי ידע וניסיון עצום בתהליך ייצור סכינים, שבחרו להקדיש חייהם להתמחותם. תהליך הייצור נשען על עבודת חרשי הברזל בשיטות ייצור מסורתיות, שפותחו וטופחו בטכניקות ייצור חרבות, והועברו מדור לדור במשך מאות שנים, בשילוב מיטב הטכנולוגיה המתקדמת.
ZEN - Original Japanese Chef Knives 37 layers Damascus knives
סדרת סכיני שף יפניים ZEN מצוידים בלהב חיתוך חד ביותר, בנוי מסגסוגת פחמנית ייחודית וחזקה, ברמת 61 במדד רוקוול, ליבת להב הסכין עשויה פלדה יפנית VG10 - סגסוגת פלדת אלחלד קובלט-ואנאדיום, ומקופלת ב- 37 שכבות פלדת דמשק (ליבה + 18 שכבות מכל צד), למבנה הדוק בו משולבות יחדיו פלדת אל חלד רכה וקשה. השכבות והקיפולים יוצרים להב סכין בעל מרקם ייחודי ומרהיב ביופייו, שחלקו העליון עובד ביד אומן, לקבלת גימור במראה אותנטי, ויחדיו יוצרים חותם של איכות גבוהה, משולבת בחזות מרהיבה וייחודית לכל סכין. ידית הסכין עשויה Canvas-Micarta שחור, תוצר טבעי עמיד ויציב במיוחד, העשוי משילוב של שרף ואריג פשתן, ומסומרת לגוף הסכין, באמצעות שני פיני מסמרת מפלדת אלחלד 18/10, המשלימים יצירה יציבה ומאוזנת. סכיני שף יפניים בסדרת ZEN הינם תוצר של מיטב הטכנולוגיה המתקדמת ועבודת חרשי ברזל מומחים, המשלבת כישורים וניסיון שפותחו בטכניקות ייצור החרבות היפניות, שהועברו מדור לדור במשך למעלה מ- 700 שנה, בבירת הפלדה וייצור החרבות וסכינים, סקי-יפן.
膳 – סדרת סכיני שף יפניים Zen - סכין שף יפני מצוייד בלהב חיתוך מחושל מ-37 שכבות פלדת דמשק
סכין שף יפני חד ביותר ומעוטר במרקם קווי סנסואי וריקוע ייחודי מרהיב. משמעות שם סדרת הסכינים Zen מיפנית הנה "הארוחה הבריאה ביותר" (the most healthy meal)
באופן כללי, להב סכין יפני הינו תוצר העושה שימוש בפלדה עם תכולת פחמן גבוהה יחסית לפלדות המיוצרות במפעלים מערביים. ביפן פותחו גם פלדות מתקדמות המשלבות את עוצמת איכותה של הפלדה עשירת הפחמן, עם פרקטיות האל-חלד, דוגמת ה-VG10 (V Gold 10), המשולבת כליבת פלדת דמשק בסכין היפנית סכינים יפניות מפלדת דמשק מחושלות לדרגות קשיות של כ- 61 רוקוול, כלומר לפחות 50% חזקות יותר ממרבית הסכינים ה"מערביות". נתון מרשים זה מושג באמצעות ייצור סכינים מפלדת דמשק (פלדה "מקופלת") המכונה בעגה מקצועית כ- pattern welded, פלדה זו עשויה משילוב שכבות של פלדת פחמן ופלדה רכה, בתהליך עתיק יומין לייצור פלדה מהיתוך סוגי ברזל שונים, מקופלים ומחושלים יחדיו, ליצירת להב ברזל חזק ביותר, אך בה בעת גמיש, ובעל עמידות גבוהה לשבר וסדיקה. השכבות והקיפולים, יוצרים להב חיתוך חד ביותר בעל מרקם מיוחד במינו ומרהיב ביופיו של קווי סנסואי, בשילוב ריקוע מסורתי יפני מרהיב, על חזות ובעל איכות גבוהה מן הברזל שממנו נוצר. חשוב להבהיר כי במונח פלדת דמשק אין הכוונה לסוג מסוים של פלדה, אלא לטכניקת בניית הלהב מחישול רבדים מקופלים של סוגי פלדות שונים. כיוון שלהבי הדמשק מורכבים מפלדות שונות המחושלות יחדיו, איכות הלהב שנוצר בטכניקה זו, היא תוצר של סוג הפלדה שנעשה בה שימוש, ומומחיות חרשי הברזל בחישול. פלדת דמשק נחשבת כ"חומר הטוב ביותר" ליצירת להב חזק, חד ביותר ומאוד מדויק, שעליונותה הוכחה ללא עוררין ביצירת חרב הקאטאנה היפנית.
בתהליך חישולה, עוברת הפלדה תהליך רב שלבי של חשיפה לחום גבוה מאוד, ומיד לאחריו נחשפת למפל טמפרטורה בהקפאה, באופן חוזר חלילה מס' פעמים, תוך בקרת טמפרטורה מדויקת. תהליך זה משפר את חוזקה ועמידותה של הפלדה, ואף תורם לעמידותה בפני הכתמה והחלדה. לפלדת הדמשק, יכולת עמידות גבוהה בפני שבר, הודות לחוזק הפלדה, הנשען על חישול רב שכבתי של פלדה קשה ורכה, שיעילותה הוכחה כבר מאות שנים בעליונותן של החרבות היפניות. הפלדה לא תאבד לעולם את גמישותה, למרות חוזקה, הודות לשילוב שכבות המתכת הרכה במבנה הרב שכבתי שלה. חישול הפלדה ב- 37 "קיפולים", יוצר מבנה מיקרוסקופי הדוק, הבא לידי ביטוי בחוזקה של הפלדה, המאפשר השחזת הלהב לחדות גבוהה, שגם נשמרת לזמן ממושך יותר. לעומתן, סכינים בדרגת קשיות נמוכה יותר (54-56), לא תשמורנה על חדות הלהב לאורך זמן, ותדרושנה הרבה יותר השחזות. המבנה הרב שכבתי של הפלדה אף מקל על תחזוקת הלהב, ומאפשר השחזה או ליטוש לשימור או שחזור חדות הלהב, על פי הצורך.
תמונת חתך להב פלדת דמשק Zen - תחת הגדלת מיקרוסקופ X 100 ליבת פלדה VG-10 מקופלת בגוש פלדת דמשק פלדה בעל 18 שכבות מכל צד, המשלימים יחדיו 37 שכבות - פלדת להב חזק וחד, מוכחת בעליונות החרבות היפניות
מאז 1932 חברת Yaxell תורמת לעיצוב תרבות המטבח באספקת סכיני מטבח איכותיים. סכיני המטבח שלנו מקובלים ומוכרים במטבחים רבים בעולם, ובזכותם Yaxell הינה אחת מחמש ספקיות הסכינים הגדולות בעולם. סכיני פלדת הדמשק שלנו משמשות את מיטב השפים הצרפתיים, וזוכות לפופולאריות עצומה בקרב חובבי המטבח.
להב החיתוך המרשים של סכיני סדרת ZEN, הינו תוצר של מיטב הטכנולוגיה המתקדמת ועבודת חרשי ברזל מומחים, המשלבת ידע וניסיון עצום, בתהליך ייצור סכיני הסדרה.
אנו תקווה כי תעשו שימוש מושכל בסכיני האיכות של Yaxell יפן, תוך הקפדה על תחזוקתם הנדרשת כך שיוכלו לשמש אתכם לשנים רבות. אנו ממליצים לקרוא בעיון, ולהקפיד על הוראות השימוש והתחזוקה המפורטות לעיל. הנכם מוזמנים אף לגלוש במגזין באתר האינטרנט שלנו במדור שימוש ותחזוקת סכינים ולעיין במידע שימושי לסכיני מטבח אודות השימוש והתחזוקה לסכיני Yaxell, להשגת הנאה מירבית מן הסכין האיכותית שרכשתם.
הוראות שימוש כלליות לסכיני מטבח –
- סכינים נועדו לחיתוך בלבד, ולא שחרור מכסים, או פתיחת קופסאות שימורים.
- אין להשתמש בסכין לקיצוץ וחיתוך עצמות או עצמים קפואים.
- השתמשו תמיד בסכין חד, ועל גבי משטח חיתוך מתאים העשוי עץ או מפלסטיק. אין לחתוך ישירות על משטח השייש במטבח, או על משטחי חיתוך מזכוכית.
הוראות לניקוי סכיני מטבח –
- טפלו בסכינים שלכם בזהירות כדי למנוע היסדקות, חתכים והתקהות החורפה (חוד הלהב). אנו ממליצים על ניקיון הסכין באופן ידני, תוך שימוש בדטרגנט עדין, שטיפה עדינה במים פושרים, ויבוש מוחלט במטלית רכה.
- שימוש בכמות גדולה של דטרגנט, או כאשר סכינים אינם מנוקים ישירות לאחר השימוש, או כאשר סכין אינו מיובש היטב - עלולים להוביל להופעת נקודות קורוזיה. ברוב המקרים נקודות אלו ניתנות להסרה בקלות עם חומר ניקוי לנירוסטה, הניתן להשגה כמעט כל חנויות לכלי בית, או לחילופין למסור את הסכין להברקה.
- הימנעו משטיפת סכיני מטבח במדיח כלים או במים חמים
הוראות לאחסון סכיני מטבח –
- יש לאחסן סכינים היטב כדי לשמור על הקצוות שלהם. מומלצים - פס מגנטי לתליית סכינים, מתקן מעץ סטנד/בלוק או מגש מגירה עם חריצים מבודדים בין כל להב.
- אם אתם מאחסנים סכינים במגירה פתוחה, וודאו שהיא עטופה מרופדת בחומר בלתי מחליק.
- הרחיקו את הסכין מהישג ידם של ילדים
הוראות לשמירה על חדות סכיני מטבח -
- שמירה על חדות הסכינים היא הדרך הטובה ביותר להבטיח את אריכות ימיהם, באמצעות אמצעי השחזה התמתאימים לקשיות הפלדה וישמרו על חיסום הפלדה - משחיז סכינים RANSHARP או משחיז סכינים GOUSHARP, או אבן השחזה רטובה. אמצעים אלו הינם בגדר פריט משלים לטיפול בסכיניכם.
- יש לעשות שימוש אך ורק במשחיז סכינים שמתאים לקשיות פלדת הסכין, ושאושרו ע"י היצרן
- שימוש במשחיז סכינים או באבן השחזה שאינם מתאימים, עלול לגרום לנזק משמעותי לסכין
כל הזכויות שמורות © סושף ®